Yle: Terrorismiepäillyt piinanneet vähemmistöryhmää Kankaanpäässä jo vuosia - Satakunta - Satakunnan Kansa

Yle: Terrorismiepäillyt piinanneet vähemmistöryhmää Kankaanpäässä jo vuosia

Yksi pahoinpitelytapaus on edennyt käräjäoikeuteen saakka. Kahdesta muusta tapauksesta on kirjattu rikosilmoitukset.

Poliisin esitutkintamateriaalia Kankaanpään terrorismirikosepäilystä.

17.12.2021 14:25

Terrorismirikoksista epäilty Kankaanpään uusnatsiryhmä on piinannut vähemmistöryhmään kuuluvia henkilöitä vuosien ajan, kertoo Yle.

Uutisen mukaan ryhmän jäseniä on tuomittu ja epäillään useista pahoinpitelyistä, jotka ovat kohdistuneet vähemmistöryhmään, ja joissa alkusyy häirinnälle, provosoinnille ja pahoinpitelyille on ollut juuri vähemmistöryhmään kuuluminen.

Yle nostaa artikkelissaan esiin kolme ryhmään liittyvää pahoinpitelyä, joissa asianomistajina on ollut vähemmistöryhmän edustajia. Kaikissa tapauksissa mukana on ollut myös Kankaanpään taidekoulun opiskelijoita.

Terrorismirikoksista epäillyistä viidestä henkilöstä kaksi oli Ylen mukaan osallisena syyskuun lopulla 2019 ravintola Majavan edessä tapahtuneessa väkivallanteossa, jossa osapuolena oli myös Kankaanpään taidekoulussa opiskellut vähemmistön edustaja.

Kaksi terrorismiepäiltyä tuomittiin teosta kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja vähemmistön edustaja 50 päiväsakkoon.

Joulukuussa 2019 ainakin yksi syyskuisessa pahoinpitelyssäkin mukana ollut terrorismiepäilty oli osana nuorten miesten ryhmää, joka käyttäytyi Ylen tietojen mukaan ravintola Majavassa aggressiivisesti Kankaanpään taidekoulun opiskelijoita ja erityisesti paikalla ollutta vähemmistön edustajaa kohtaan. Vähemmistön edustaja oli sama, joka oli mukana myös syyskuun tapauksessa.

Ylen tietojen mukaan tilanne kärjistyi ravintolan jo sulkeuduttua kahden vähemmistön edustajan ja yhden väliin tulleen henkilön pahoinpitelyyn, jossa uhrit saivat hoitoa vaativia vammoja.

Tapahtumista on Ylen mukaan kirjattu rikosilmoitus kolmesta pahoinpitelystä, ja tapauksen esitutkinta on valmistumassa.

Vappuna 2020 grilli Herkkupaussin luona tapahtuneessa pahoinpitelyssä oli Ylen mukaan osallisena terrorismista epäillyn ryhmän jäsen tai jäseniä.

Uusnatsiporukka ilmaisi Ylen mukaan, ettei opiskelijoita kaivata Kankaanpäähän, ja ainakin kaksi heistä kävi käsiksi opiskelijoihin, joista yksi sama vähemmistöryhmän edustaja, joka oli osallisena kahdessa aiemmassakin tapauksessa.

Myös tästä tapauksesta on Ylen mukaan tehty rikosilmoitus.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut