Vesijohtovedessä värihaittoja Rauman pohjoisissa kaupunginosissa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Vesijohtovesi saattaa värjäytyä Rauman pohjoisissa kaupunginosissa – vesikatko on päättynyt

Venttiilin asennustyö on saatu suoritettua. Vesi kannattaa juoksuttaa kirkkaaksi.

Rauman pohjoisissa kaupunginosissa valmistellaan vesijohtoverkoston uusimista. Päävesijohdon venttiilinvaihdosta saattaa aiheutua talousveden värimuutoksia.

16.12.2021 8:37

Rauma

Rauman kaupungin pohjoisosissa Kappelinluhdan, Syvärauman, Merirauman, ja Tuomoniemen asuinalueilla saattaa esiintyä tänään torstaina vesijohtoveden värihaittoja.

Rauman Veden tiedotteen mukaan värjääntyminen johtuu verkoston virtaussuuntien vaihtelusta. Syynä on päävesijohdon venttiiliasennus Kappelinluhdanvaheella. Asennustyön vuoksi alueelle johdettavan veden virtausreitit vaihtuvat poikkeuksellisesti ja irrottavat putkiston sakkaantumia.

Värjääntynyt vesi on käyttökelpoista, ja kiinteistönomistajat saavat talojohtonsa puhtaaksi juoksuttamalla vettä hanasta niin kauan, että vesi on kirkasta. Kun asennus on valmis, Rauman Vesi huuhtelee runkolinjoja.

Alueella on myös työn aiheuttama katkos vedenjakelussa noin 40 taloudella Kappelinluhdanvaheella, Tuomistonkadulla, Kappelinluhdankadulla ja Melavaheella. Katko vedenjakelussa on päättynyt, venttiili saatiin asenettua.

Rauman Vedestä kerrotaan, että inhimillisen erehdyksen vuoksi ennakkotiedote katkoksesta ei ole tavoittanut kaikkia talouksia. Vesikatko on alkanut aamulla kello 8 ja se päättyi puoliltapäivin työn valmistuttua. Asennuksen jälkeen putkia huuhdellaan.

”Kiinteistönomistajat saavat talojohtonsa puhtaaksi juoksuttamalla vettä hanasta niin kauan, että vesi on kirkasta”, Rauman vesi kertoo tiedotteessaan.

Runkolinjan venttiilin vaihtotyö on valmisteleva vaihe tammikuussa alkavalle vesijohtoverkoston saneeraukselle. Päävesijohto uusitaan talven aikana Kappelinsalmentien ja Kappelinluhdanvaheen välillä.

Uutista päivitetty kello 10.31: Lisätty muun muassa tieto vedenjakelun katkoksesta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut