Ylen tiedot: Kankaanpään uusnatsiryhmä oli osallisena puukotuksessa keskustassa kesällä 2020 - Satakunta - Satakunnan Kansa

Ylen tiedot: Kankaanpään uusnatsiryhmä oli osallisena puukotuksessa keskustassa kesällä 2020

Puukotuksessa yksi mies sai puukosta, mutta viiltäjää ei saatu selville.

Tutkinnanjohtaja Lounais-Suomen poliisilaitoksen rikosylikomisario Toni Sjöblom Lounais-Suomen poliisilaitoksen mediatilaisuudessa Porin poliisilaitoksella 3. joulukuuta kertoi Kankaanpään epäillystä terrorismirikoksesta. Ylen tietojen mukaan tekijät ovat syyllistyneet useisiin väkivaltaisiin tappeluihin Kankaanpäässä aiemmin.

15.12.2021 9:02

Kankaanpää

Ylen tietojen mukaan ryhmän käyttäytyminen Kankaanpään keskustassa on pitkään ollut hyvin provosoivaa. Kesän 2020 tapahtumissa heitä epäiltiin törkeästä pahoinpitelystä.

Yle kertoi tiistaina, että Kankaanpään uusnatsiryhmä oli kesällä 2020 osallisena puukotusjutussa, jossa yhtä miestä viillettiin käteen ja toista pahoinpideltiin nyrkein.

20. kesäkuuta 2020 Kankaanpään keskustassa, Koskenojankadulla sijaitsevalla pihalla alkoi tappelu. Ylen saamista syyttämättäjättämispäätöksistä ei ilmene, mistä tappelu sai alkunsa.

Yksi tappelun osapuolista kuului uusnatsiryhmään, jota epäillään terroristisessa tarkoituksessa tehtävän rikoksen valmistelusta. Tappelun toinen osapuoli ei kuulu Ylen tietojen mukaan ryhmään.

Ylen lähteiden mukaan ryhmän käytös on ollut usein Kankaanpäässä provosoimaa ja sen jäsenet ovat osallistuneet usein tappeluihin. Niissä on käytetty huomattavaa väkivaltaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut