JHL moittii Rauman kaupunkia yt-lainsäädännön ja neuvottelujen laiminlyönnistä - Satakunta - Satakunnan Kansa

JHL moittii Rauman kaupunkia yt-lainsäädännön ja neuvottelujen laiminlyönnistä

Puheenjohtaja Niemi-Laine: ”Ei riitä, että työnantaja toteaa lehdessä, että henkilöstö ja sairauslomat ovat lisääntyneet.”

Rauman kaupunki saa sapiskaa JHL-ammattiliitolta mutkien suoristamisesta päätösmenettelyissä ja sosiaali- ja terveyspalvelujen väliaikaisista vähennyksistä.

14.12.2021 9:49

Rauma

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL kritisoi tiukasti Rauman kaupunkia sosiaali- ja terveyspalvelujen määräaikaisten vähennysten ilmoitus- ja päätöksentekomenettelystä.

Ammattiliiton puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine kysyy liiton kannanotossa, että millä oikeudella Rauman kaupungin sosiaali- ja terveystoimialan johto laiminlyö yhteistoimintalain mukaiset neuvottelut. JHL toteaa henkilöstön saaneen tiedon työnantajan yksipuolisesta aikeesta ja palvelujen vähentämisestä Satakunnan Kansasta 11. joulukuuta.

”Työelämän lainsäädäntö on koronatilanteesta huolimatta voimassa. Lait ovat myös työnantajaa velvoittavia. Palveluja ja toimintoja ei voida vähentää yksipuolisesti sanelemalla. Nyt on istuttava yhteisen pöydän ääreen ja käytävä yhteistoimintaneuvottelut työntekijöiden ja työnantajan välillä”, Niemi-Laine sanoo liiton tiedotteessa.

”Ei riitä, että työnantaja toteaa lehdessä, että henkilöstö ei jaksa ja sairauslomat ovat lisääntyneet. Yhteistoimintaneuvotteluissa on sovittava ratkaisuista ja toimenpiteistä henkilöstön jaksamisen tukemiseksi. Keinoja on olemassa, jos vain tahtoa löytyy. Esimerkiksi palkanlisät ovat yksi erinomainen keino selättää rekrytointivaikeudet”, Niemi-Laine lisää.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut