Rauma suunnittelee sosiaali- ja terveyspalvelujen väliaikaista karsimista - Satakunta - Satakunnan Kansa

Rauma suunnittelee sosiaali- ja terveyspalvelujen väliaikaista karsimista – Lapin terveysasema kiinni, vanhusten hoivapalveluja rajoitetaan ja sairaalapaikkoja leikataan

Sosiaali- ja terveystoimiala ylityökuormassa ja paineessa koronaepidemian vuoksi. Henkilöstön saannissa vaikeuksia.

Koronaepidemia on ylikuormittanut Rauman sosiaali- ja terveyspalvelut. Vaikeuksia on myös saada korvaavaa henkilökuntaa uupuneiden ja sairauslomien sijaisiksi.

10.12.2021 16:45

Rauma

Rauman kaupungin sosiaali- ja terveystoimiala esittää toimintansa ja palvelujensa määräaikaista vähentämistä koronapandemian ja henkilöstön rekrytointivaikeuksien vuoksi-

Sosiaali- ja terveysvaliokunta käsittelee tulevalla viikolla kokouksessaan 14. joulukuuta esityksiä toiminnan tiivistyksistä, jotka ulottuisivat ajallisesti ensi vuoden elokuun loppuun saakka.

Terveyspalvelujen tiedotteessa johtava ylilääkäri Hannu Nordqvist toteaa, että – pandemian rajaamiseksi on jouduttu laajaan näytteenoton, tartunnanjäljityksen, puhelinneuvonnan, rokotusten ja koronavastaanottotyön lisäämiseen. T

”Tartuntaryppäät esimerkiksi työpaikoilla, oppilaitoksissa ja osastoympäristöissä aiheuttavat lisätyötä. Myös hallinnollista työtä on nyt enemmän”, johtava ylilääkäri Hannu Nordqvist sanoo.

”Pitkittynyt koronapandemia, lisääntyneet ylityöt ja vaihtuvat työtehtävät ovat merkittäviä tekijöitä uupumuksen ja sairauslomien lisääntymisessä. Ammattilaiset kokevat riittämättömyyttä koronan tuoman hoitovelan vuoksi. Samaan aikaan sosiaali- ja terveysalan osaajien rekrytointi on vaikeutunut entisestään”, Nordqvist lisää.

Karsintalistasta esitys kaupunginhallitukselle

Virkamiehet esittävät sosiaali- ja terveysvaliokunnalle hyväksyttäväksi valikoimaa karsintalistaksi ja edelleen esitettäväksi kaupunginhallitukselle.

Tiedotteen mukaan Lounais-Suomen aluehallintovirastolle on tarkoitus lähettää välittömänä varautumisen toimenpiteenä ennakkoilmoitus, koska tehostetun palveluasumisen hoitajien henkilöstömitoitus saattaa Raumalla poikkeuksellisesti alittua henkilöstöpulan vuoksi.

Kuntalaisten palveluihin suoraan kohdistuvia toimenpiteitä olisivat muun muassa Lapin terveysaseman ja vanhuspalveluiden kotiutustiimin sulkeminen elokuun 2022 loppuun asti sekä terveyspalveluiden osastotoiminnan paikkojen vähentäminen.

Lapin terveysaseman sulkeminen vapauttaisi henkilöstöresursseja kiireettömän vastaanoton yksikköön ja pandemiatyöhön. Lapin palvelut suunnitellaan järjestettävän Nortamonkadun tiloissa tai Steniuksenkadun pääterveysasemalla.

Mikäli Rauman kotiutustiimin toiminta suljetaan määräajaksi, henkilöstö siirretään kotipalvelualueille ja kaksi lähihoitajaa kotisairaalaan.

Lisäksi terveyspalveluiden sairaalan osastotoiminnasta voidaan vähentää 5–10 osastopaikkaa, jolloin henkilöstöresursseja vapautuu muuhun palvelutuotantoon. Sulkutoimenpiteisiin ryhdytään, mikäli muut toimet osoittautuvat riittämättömiksi.

"Toiminnan tiivistämisestä huolimatta tavoitteenamme on pyrkiä turvaamaan palvelut”, talous- ja hallintopäällikkö Katja Aalto sanoo.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut