By the rivers of Pori – Boney M. ja Dr. Feelgood jytäävät elokuussa Kirvatsissa - Satakunta - Satakunnan Kansa

By the rivers of Pori – Boney M. ja Dr. Feelgood jytäävät elokuussa Kirvatsissa

Myös 60-vuotistaiteilijajuhlaansa viettävä Marion kuuluu nostalgiafestivaalin ensimmäisiin esiintyjäjulkistuksiin.

Boney M. saapuu Poriin alkuperäisen solistinsa Liz Mitchellin kanssa.

10.12.2021 10:21

Pori

Porin Kirjurinluodossa seitsemättä kertaa järjestettävä nostalgiamusiikkitapahtuma Kirvatsin Jytä on julkistanut kolme ensimmäistä esiintyjänimeä. Lisää on luvassa myöhemmin.

Kirvatsissa jytäävät keskiviikkona 3. elokuuta diskoyhtye Boney M. featuring Liz Mitchell ja rhythm’n bluesin ikiliikkuja Dr. Feelgood sekä kotimaisen iskelmän grand old lady Marion Rung.

Saksalainen Boney M. kuului 1970-luvun diskopurkan ykkösnimiin. Kokoonpano hajosi 1980-luvun puolivälin jälkeen, mutta sen alkuperäisjäsen Liz Mitchell jatkaa yhä diskoilua omalla ja bändin nimellä.

Jokseenkin varmaa on, että Porissa kuullaan elokuussa ainakin hitit Rivers of Babylon, Daddy Cool, Ma Baker ja Rasputin.

Brittiläisen Dr. Feelgoodin tiukasti rokannut rhythm’n blues räjäytti Suomessakin potin 1970-luvun puolivälissä. Nelikon keulakuvat olivat omintakeinen kitaristi Wilko Johnson ja hurja laulaja Lee Brilleaux.

Poriin saapuvassa kokoonpanossa ei ole yhtään alkuperäistä jäsentä. Laulaja Robert Kane, kitaristi Steve Walwyn, basisti P.H. Mitchell ja rumpali Kevin Morris ovat kuitenkin kaikki kokeneita Feelgood-muusikoita.

Marion on melkein kaikkien suomalaisten ja joidenkin saksalaistenkin tuntema iskelmätaivaan kiintotähti.

Poriin hän saapuu 60-vuotistaiteilijajuhlavuotensa merkeissä. Mitä luultavimmin ohjelmistossa ovat muiden muassa Tipi-tii, El Bimbo, Tom tom tom ja Eviva Espanja.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut