Kuolleet: Uutismies ja bridgevaikuttaja Erkki Juuri-Oja - Satakunta - Satakunnan Kansa

Uutismies ja bridgevaikuttaja Erkki Juuri-Oja

12.12.2021 8:18

Aluetoimittaja ja uutispäällikkö Erkki Juuri-Oja kuoli äkilliseen sairauskohtaukseen 5. marraskuuta 78 vuoden ikäisenä. Hän oli syntynyt 27.1.1943 Hämeenlinnassa.

Juuri-Oja suhtautui intohimoisesti sekä uutisiin että bridgeen, jota hän harrasti vaimonsa Pirjon kanssa yli 56 vuoden ajan. Soveliasta oli, että Juuri-Oja menehtyi bridgepöydän ääreen Madeiralla.

Nuoruutensa Juuri-Oja vietti Kokemäellä, jossa hänen isänsä Jorma oli Satakunnan Kansan toimittaja. Jo nuorena miehenä Juuri-Oja tuurasi isäänsä: kirjoitti juttuja ja otti lehtikuvia.

Luontaiset taipumukset toimittajan ammattiin huomattiin tamperelaisessa Aamulehdessä, joka palkkasi Juuri-Ojan vuonna 1965. Keskustoimituksen pesti siirtyi 1969 Jyväskylään, jossa Juuri-Oja toimi Keski-Suomen aluetoimittajana vuoteen 1981.

Autourheilusta kiinnostunut Juuri-Oja oli usean vuoden ajan Jyväskylän Suurajojen arvostettu lehdistöpäällikkö. Myös veneily oli Juuri-Ojalle tärkeää.

Kun MTV3 perusti 40 vuotta sitten uutisensa, Juuri-Ojan työ vaihtui sanomalehtimiehestä TV-toimittajaksi. Muutosta voi verrata uuden ammatin opetteluun.

Juuri-Ojalla oli tärkeä rooli siinä, mitä asioita Keski-Suomesta nostettiin esiin valtakunnallisesti. Hän oli maakunnallinen vallankäyttäjä, jolle itse työ oli kuitenkin arkista tekemistä ilman glamouria.

MTV3:n lakkauttaessa aluetoimittajaverkostonsa Juuri-Oja asui edelleen Jyväskylässä, mutta teki säännöllisesti töitä MTV3:n uutispäällikkönä Helsingin ”Pöllölaaksossa”. Hän oli päättämässä aiheista, joita suomalaisille uutisissa kerrottiin. Eläkkeelle Juuri-Oja jäi 2001.

Bridge oli Juuri-Ojalle lähes toinen ammatti. Jyväskylän Pääsiäisbridge -turnauksen kautta hän löysi aktiivisen roolin kansainvälisestä bridgeperheestä. Hän edusti Suomea senioreiden arvokilpailuissa, usein joukkueen kapteenina. Monet suomalaiset huippupelaajat ovat saaneet perusopetuksensa Juuri-Ojalta.

Ilman kansainvälisiä bridgeturnauksia perusluonteeltaan introvertti Juuri-Oja olisi todennäköisesti viihtynyt valtaosan ajastaan eläkekodissaan Virolahden Ravijärvellä. Olohuoneen nojatuolista käsin hän oli loppuun asti uutisten suurkuluttaja. Lisäksi arkeen kuului tietysti bridge.

Juuri-Oja nautti kiinnostuneena lastensa ja lapsenlapsiensa seurasta; ja ehti tutustua lyhyesti myös ensimmäiseen lapsenlapsenlapseensa. Juuri-Oja oli lähisuvun keskuudessa yhdistävä tekijä, joka hyväksyi avarakatseisesti läheiset sellaisina kuin he ovat.

Heikki Juuri-Oja

Kirjoittaja on Erkki Juuri-Ojan poika, joka työskenteli Satakunnan Kansan toimittajana 1989–95.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut