Raumalla takapakki Syvärauman vanhan koulun huutokaupassa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Raumalla takapakki Syvärauman vanhan koulun huutokaupassa – ostaja ei kykene lunastamaan huutoaan

Esitys kaupunginhallitukselle uudesta huutokaupasta.

Vuonna 1928 rakennettu Syvärauman alakoulu oli vuoteen 2019 koulukäytössä ja on ollut sen jälkeen tyhjillään käytöttä.

2.12.2021 18:08

Rauma

Vanhoja ja ylimääräisiä kiinteistöjään kauppaava Rauman kaupunki joutuu etsimään uudelleen ostajaa Syvärauman alakoululle ja sen tontille.

Syynä on se, ettei huutokaupassa korkeimman tarjouksen jättänyt ostajaehdokas kyennyt lunastamaan huutoaan, joka oli 192 000 euroa. Toiseksi korkeimman tarjouksen jättänyt ei myöskään ole valmis lunastamaan koulua.

Rauman kaupungin tilapalvelujen johtaja Olli-Pekka Kumpula esittää Rauman kaupunginhallitukselle kesäkuussa hyväksytyn myyntipäätöksen peruuttamista ja uuden huutokaupan järjestämistä. Asia on esillä kaupunginhallituksen kokouksessa 7. joulukuuta.

Kumpula esittää, että kauppaehdoksi asetettaisiin 1 000 euron käsirahan vaatiminen korkeimman tarjouksen tehneeltä. Käsiraha laskutettaisiin erikseen, eikä sitä palautettaisi kaupan peruuntuessa. Käsiraha hyvitettäisiin kaupanteon yhteydessä.

Kaupunki pyrkiin myymään koulurakennuksen ja sen tontin, joka sijaitsee yhdellä arvokkaimmista Rauman asuinalueista. Koulusta on näkymä Syväraumanlahdelle ja lyhyt matka venesatamaan.

Koulurakennus on asemakaavalla suojeltu. Sen huoneistoala on 558 neliömetriä. Koulun opetustilat ovat rakennukset ensimmäisessä kerroksessa, toisessa kerroksessa on kaksi erillistä huoneistoa. Kellarikerroksessa on varastotiloja sekä wc -tilat.

Tontti on asemakaavassa asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialuetta. Kaava mahdollistaa talousrakennuksen rakentamisen tontille.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut