Talviliikuntakausi on avattu Porissa jo monessa paikassa, mutta se on tuonut mukanaan ikävän lieveilmiön – ”Vessa töhritty sekä palovaroitin ja häkävaroitin revitty katosta irti” - Satakunta - Satakunnan Kansa

Talviliikuntakausi on avattu Porissa jo monessa paikassa, mutta se on tuonut mukanaan ikävän lieveilmiön – ”Vessa töhritty sekä palovaroitin ja häkävaroitin revitty katosta irti”

Ilkivallan lisäksi liikuntapaikkojen työnjohtajaa huolestuttaa vähäinen vapaaehtoisjoukko, joka valvoo lumitykkejä. Talkoolaisia kaivattaisiinkin lisää.

Ilkivalta on kohdistunut etenkin Liisantorin, tekojääradan ja Porin metsän liikuntapaikkoihin. Arkistokuva Liisantorin jäältä.

2.12.2021 16:27 | Päivitetty 2.12.2021 20:26

Pori

Porin metsän hiihtolatu piteni torstaina, ja luistelukenttiä on Porin alueella auki jo yli 20, tiedottaa kaupungin kulttuuri- ja liikuntayksikkö. Tuleva itsenäisyyspäiväviikonloppu näyttääkin lupaavalta talviliikuntalajien harrastajille.

Ajoissa alkanut talviliikuntakausi on kuitenkin herättänyt myös huolta työnjohtaja Seppo Myllykoskessa, joka vastaa talviliikuntapaikkojen kunnossapidosta. Toinen huolenaiheista on lumitykkejä valvovien vapaaehtoisten pieni määrä. Työhön kaivattaisiin apukäsiä.

”Hommasta vastaavat iltaisin, öisin ja viikonloppuisin Noormarkun Nopsan vapaaehtoiset. Pieni talkooporukka ei kuitenkaan ehdi ja jaksa hoitaa kaikkea, ja kuitenkin latua käyttävät kaikki hiihdon harrastajat Porista ja ympäristökunnista. Vapaaehtoisiksi halukkaat voivat ottaa yhteyttä Noormarkun Nopsaan”, kehottaa Myllykoski.

Suurempi huolenaihe on liikuntapaikkoihin kohdistuva ilkivalta. Myllykoski muistuttaa, että se pitää saada kitkettyä pois, jotta palvelut pysyvät käytössä.

”Esimerkiksi Porin metsässä kävelyreittejä riittää. Ilman erillisiä merkkejä pitäisi olla selvää, että ladulla kävely on ehdottomasti kielletty”, hän sanoo tiedotteessa.

Samoin selkeän mailattomuussäännön rikkominen Liisantorin kentällä ja ilkivalta jääkentän pukuhuoneissa aiheuttaa turhia ongelmia ja turvallisuusriskejä.

”Se on vajaa kaksi vuotta sitten käyttöön otettu tila, ja nyt on jo vessa töhritty sekä palovaroitin ja häkävaroitin revitty katosta irti”, Myllykoski kuvailee vahinkoja.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut