Eurassa mennään ensi vuoteen matalalla profiililla, talousarvioesitys ei sisällä todella isoja investointeja - Satakunta - Satakunnan Kansa

Eurassa mennään ensi vuoteen matalalla profiililla – talousarvioesitys ei sisällä todella isoja investointeja

Keskeisin kohde on Panelian oppimiskeskuksen vanhan osan peruskorjauksen aloittaminen.

Panelian koulukuviot menevät Eurassa uusiksi. Kuva on viime kesäkuulta.

26.11.2021 20:09

Eura

Euran kunnanhallitus saa maanantaina käsiteltäväkseen talousarvioesityksen, jota ei voi kuvailla millään tavalla hätkähdyttäväksi. Se on tasapainotettu balanssiin ja laadittu investoinneiltaan maltilliseksi.

Esityksen investointiosan loppusumma on vajaat 4,9 miljoonaa euroa.

Keskeisin kohde on Panelian oppimiskeskuksen vanhan osan peruskorjauksen aloittaminen. Hanke jakaantuu kahdelle vuodelle siten, että ensi vuodelle ajoittuu 1,2 miljoonaa euroa eli urakan pääosa. Seuraavalle vuodelle jäävät 0,3 miljoonan euron investointi sekä 0,2 miljoonan euron piha-aluekunnostus.

Tänä vuonna käynnistynyt varhaiskasvatustilojen valmistuminen ajoittuu ensi vuoden alkuun, jolloin kunta voi luopua Viuhulan tiloista.

Hinnerjoen ja Honkilahden oppimiskeskusten esiselvitykset ja suunnittelutyön käynnistyminen on ajoitettu vuodelle 2022. Vanhojen tilojen kunnostamisesta ja uudisrakentamisesta päätetään erikseen.

Esityksen muita investointeja ovat muiden muassa sotekeskuksen hammashuollon lattiarakenteiden uusiminen ja Fankkeentien parantaminen sekä Miekkatien, Pysäkintien ja Sorkkistentien liikennejärjestelyt. Luvassa on myös Savikontien viemäriverkoston laajennusta sekä betoniviemäreiden ja jätevesikaivojen saneerauksia.

Budjettiesitys ei näytä ylijäämää eikä alijäämää. Sen kohdalla taulukossa on nolla. Vuosikate on vajaat 3,9 miljoonaa euroa (+13,6 %) ja tilikauden tulos -17 975 euroa (-95,6 %).

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut