Satakunnan Kansan vaalikone aukesi jo aluevaaliehdokkaille - Satakunta - Satakunnan Kansa

Satakunnan Kansan vaalikone aukesi jo aluevaaliehdokkaille

Aluevaaliehdokkaat voivat nyt vastata Satakunnan Kansan ja Sanoman vaalikoneeseen. Lukijoille se julkistetaan joulukuussa.

26.11. 11:15

Satakunnan Kansan aluevaalikone on avautunut vastattavaksi aluevaaliehdokkaille. Suuri osa ehdokkaista on jo käynyt vastaamassa kysymyksiin.

Ehdokkaita pyydetään vastaamaan vaalikoneeseen 14. joulukuuta mennessä. Yleisölle kone avataan pari päivää myöhemmin.

Jos ehdokas ei ole saanut pääsyä vastaamaan, kannattaa ottaa yhteyttä omaan puolueeseesi. Valitsijayhdistysten ehdokkaat saavat apua sähköpostilla osoitteesta vaalikone@sanoma.fi.

Sanoman lehdillä on käytössä yhteinen palvelu, jossa vastataan aluevaalikoneen kysymyksiin. Mukana yhteistyössä ovat Satakunnan Kansan lisäksi Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat, Aamulehti ja joukko paikallismedioita.

Merkittävä osa ehdokkaista vastaa vaalikoneisiin, sillä ne vaikuttavat merkittävästi äänestyspäätöksiin. Vaalikone auttaa löytämään mieluisan ehdokkaan. Vaalikoneessa äänestäjä vastaa ajankohtaisiin ja arvoja koskeviin kysymyksiin ja näkee samalla, ketkä ehdokkaat ovat hänen kanssaan samaa ja ketkä eri mieltä asioista.

Aluevaalit

Aluevaaleissa valitaan jäsenet aluevaltuustoihin, jotka käyttävät hyvinvointialueiden ylintä päätösvaltaa ja päättävät sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen palvelujen järjestämisestä vuoden 2023 alusta.

Pirkanmaalle muodostuu Suomen suurin hyvinvointialue.

Vaalipäivä on sunnuntai 23. tammikuuta 2022. Ennakkoäänestys on 12.–18.1.2022 ja ulkomailla 12.–15.1.2022.

Aluevaltuustot aloittavat työnsä maaliskuussa 2022.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut