MM-mitalistin nimikkopuisto monipuolistaa liikuntamahdollisuuksia Kankaanpäässä - Satakunta - Satakunnan Kansa

MM-mitalistin nimikkopuisto monipuolistaa liikuntamahdollisuuksia Kankaanpäässä

Ristomatti Hakolan nimikkopuisto avattiin käyttöön tiistaina.

Uusi lähiliikuntapaikka avattiin juhlallisesti tiistaiaamuna Kankaanpäässä. Ristomatti Hakola ei itse päässyt nimikkopuistonsa avajaisiin, mutta hänen puolestaan puheenvuoron käytti Tuomo Hakola.

25.11. 9:43

Kankaanpää

Kankaanpäähän saatiin uusi lähiliikuntapaikka, kun Risen liikuntapuisto vihittiin käyttöön tiistaiaamuna. Puisto sijaitsee niin sanotun uuden vesitornin ympärillä liikuntakeskuksen läheisyydessä.

Puistoon on tämän vuoden aikana rakennettu 600 metrin kuntorata, pulkkamäki ja kuntoportaat. Kuntorata on yhdistetty liikuntakeskuksen muuhun valaistuun latuverkkoon, joten kuntoilijat saavat vaihtelevuutta lenkkeihinsä käymällä lenkkinsä aikana uudessa liikuntapuistossa.

Kuntopolkuun on rakennettu vaativia nousuja ja laskuja, joten vaihtelevuutta tosiaan on luvassa.

Idean isänä voidaan pitää Kankaanpään liikunta- ja hyvinvointikoordinaattoria Ilari Köykkää.

Liikuntapuisto on rakennettu vesitornin ympärille.

”Kuljin aikoinaan liikuntakeskuksen ja uuden vesitornin alueella. Erityisesti uuden vesitornin alueella heräsi ajatus että hieno mäki ja täysin hyödyntämättä, joten siihen voisi rakentaa monipuolisen liikuntapuiston palvelemaan alueen päiväkoteja, kouluja ja muita alueella liikkujia”, kertoo Köykkä.

Köykkä esitteli ideansa vuonna 2019. Liikuntapuiston suunnitelmat tehtiin 2020 ja varsinainen rakennustyö toteutettiin tänä vuonna. Vesitornin ympärille tuotiin 325 kuormaa maa-ainesta kaupungin eri kohteista, missä tehtiin muun muassa katujen perusparannustöitä.

”Muuten maa-aines olisi kipattu maakaatopaikalle. Nyt saimme hyödynnettyä ne tässä projektissa.”

Liikuntapuiston hyväksytty kustannusarvio oli 43 712 euroa, mihin kaupunki sai ely-keskuksen avustusta puolet. Kuntoportaita ei hyväksytty avustuksen piiriin, joten sen kaupunki kustansi omana investointinaan. Kuntoportaat maksoivat 13 450 euroa.

Liikuntapuiston nimi sinetöityi viimeistään viime talven MM-hiihdoissa, kun Ristomatti Hakola saavutti kisoissa parisprintin MM-hopeaa.

”Kaupunki palkitsi Ristomatin omalla metsäpalstalla. Samalla päätimme, että tämä uusi puisto nimetään hänen mukaansa.”

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut