Liisantorilla lennelleet kiekot aiheuttavat päänvaivaa – tekojää avataan tällä kertaa alkuun mailattomana - Satakunta - Satakunnan Kansa

Liisantorilla lennelleet kiekot aiheuttavat päänvaivaa – tekojää avataan tällä kertaa alkuun mailattomana

Liisantorin tekojään turvallisuus on herättänyt keskustelua. Jakoa mailalliseen ja mailattomaan alueeseen selvitetään.

Liisantoria jäädytettiin viime joulukuussa.

24.11. 10:43

Pori

Liisantorin tekojää avataan tänä talvena aluksi vain mailattomaan luisteluun. Sivistyslautakunta käsitteli Liisantorin käyttötarkoitusta kokouksessaan tiistaina ja teki perinpohjaisen keskustelun jälkeen päätöksen siitä, ettei kentälle saisi tuoda mailoja.

Tekojään jakoa mailallisiin ja mailattomiin alueisiin kuitenkin selvitetään. Tarkoituksena on löytää ratkaisu alueen jakamiseksi turvallisesti kahteen eri käyttötarkoitukseen verkolla tai muulla tilanjakajalla. Tämä täytyy toteuttaa niin, että kolmesti päivässä tapahtuva jäänhoito saadaan tehtyä sujuvasti.

Liikunta- ja nuorisoyksikön päällikkö Petteri Lahti muistuttaa kaupungin tiedotteessa, että Liisantoria kaavailtiin jo suunnitteluvaiheessa mailattomaksi luistelualueeksi ja kiekkojen käyttö on ollut kiellettyä ensimmäisestä talvesta lähtien.

”Ajatuksena oli toteuttaa rauhallinen luistelualue keskelle kaupunkia”, Petteri Lahti sanoo.

Kiekkokielto ei ole kuitenkaan auttanut. Kiekot ovat lennelleet kentällä ja sieltä ulos.

Mailalliselle luistelulle on ollut paljon mahdollisuuksia urheilukeskuksen tekojään yleisövuoroilla, tekojääkaukalossa sekä jäädytettävillä luistelualueilla eri puolilla kaupunkia.

Näkemyksiä asiaan on selvitetty myös kyselyllä.

"Halusimme kysyä asukkailta mielipidettä, ja vastaajista 45,3 prosenttia oli sitä mieltä, että Liisantorin tulisi olla mailaton. Mailattomuutta vastusti 34,2 prosenttia. Loput eivät osanneet sanoa kumpaa kannattavat. Avoimissa kohdissa ehdotettiin omia vuoroja tai kentän jakamista. Kumpikaan ei ole helppoa toteuttaa, sillä Liisantorilla ei ole henkilökuntaa valvomassa sääntöjen noudattamista”, Lahti sanoo.

Liisantorin tekojään aukeamisesta luistelukäyttöön ei ole vielä tarkkaa tietoa. Siitä tiedotetaan myöhemmin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut