Kauneimmat joululaulut veisataan tänä vuonna koronapassin voimalla, jos osallistujamäärä ylittää 50 – Porin ja Rauman seurakunnissa koronapassi käyttöön tilaisuuksissa, jotka eivät ole kirkollisia toimituksia - Satakunta - Satakunnan Kansa

Kauneimmat joululaulut veisataan tänä vuonna koronapassin voimalla, jos osallistujamäärä ylittää 50 – Porin ja Rauman seurakunnissa koronapassi käyttöön tilaisuuksissa, jotka eivät ole kirkollisia toimituksia

Rajoitus ei koske jumalanpalveluksia, kirkollisia toimituksia tai seurakuntien järjestämiä tilaisuuksia eikä ulkona järjestettäviä kokoontumisia.

23.11. 18:40

Pori, Rauma

Kauneimmat joululaulut toteutuvat tänä vuonna Porin ja Rauman seurakunnissa koronapassin kera – jos osallistujamäärä ylittää aluehallintoviraston (avi) 50 hengen suosituksen.

Avin antamissa koronaohjeissa kirkoissa pidettävät yhteislaulutilaisuudet ovat yleisötilaisuuksia, joita rajoitukset koskevat. Myös esimerkiksi maksulliset konsertit ovat tällaisia tilaisuuksia. Passin tarkastaminen on tilaisuuden järjestäjän vastuulla.

Raumalta muistutetaan, että koronapassirajoitus koskee myös säännöllisesti kokoontuvia piirejä, kerhoja, joulumyyjäisiä, muita joulun ajan tapahtumia (pois lukien hartaudet) sekä yksittäisiä juhlatilaisuuksia, joiden osallistujamäärän oletetaan olevan yli 50 henkilöä. Passi vaaditaan myös esimerkiksi vapaaehtoisilta ja esiintyjiltä kuten kuoroilta.

Porin ja Rauman seurakunnat julkaisivat koronaohjeensa tiistaina. Ne ovat voimassa tiistaista 23. marraskuuta aina 22. joulukuuta asti. Toimintaohjeet perustuvat Lounais-Suomen avin viime perjantaiseen päätökseen ja tuomiokapitulin ohjeistukseen.

Koronapassin käytöstä seurakunnan tilaisuuksissa pitää mainita osallistujille etukäteen. Passia ei tarkasteta alle 16-vuotiailta. Tuore, enintään kolme vuorokautta vanha negatiivinen koronatestitulos korvaa koronapassin.

Henkilömäärärajoitus ei koske jumalanpalveluksia, kirkollisia toimituksia tai seurakuntien järjestämiä tilaisuuksia eikä ulkona järjestettäviä kokoontumisia. Rajoituksia ei sovelleta myöskään kirkon virallisiin tilaisuuksiin kuten kirkkovaltuuston kokouksiin. Koronapassia ei voida vaatia kirkon työntekijöiltä.

Kirkon tilaisuuksiin suositellaan osallistumaan vain rokotettuna, vaikka koronapassia ei kysytäkään. Jumalanpalveluksiin ja kirkollisiin toimituksiin voi osallistua vain terveenä, ja niissä pyritään noudattamaan etäisyyksiä.

Tiloissa huolehditaan hyvästä hygieniasta. Voimassa on vahva maskisuositus, myös ehtoollisen jakajille.

Muiden kuin seurakunnan tilaisuudet seurakunnan tiloissa ovat järjestäjän omalla vastuulla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut