Nyt puhuvat ulkomailta Satakuntaan tulleet sairaanhoitaja, laitoshuoltaja ja lääkäri: ”Kielitaito on Suomessa kynnyskysymys” - Satakunta - Satakunnan Kansa

Nyt puhuvat ulkomailta Satakuntaan tulleet sairaanhoitaja, laitoshuoltaja ja lääkäri: ”Kielitaito on Suomessa kynnyskysymys”

Satasairaalassa ja maakunnan muissa terveydenhuollon ja sosiaalialan yksiköissä työskentelee paljon ulkomaalaistaustaisia ammattilaisia. Tapasimme Porissa kolme sellaista ja pyysimme heitä kertomaan kokemuksistaan.

Me-hengestä kertoo, että lääkäreillä, laitoshuoltajilla ja sairaanhoitajilla on Satasairaalassa samanlaiset työasut. Ammattiryhmiä edustavat kuvassa Björn Jäschke (vasemmalla), Tanja Steen ja Darius Msagha.

2.12.2021 6:00

Suomalainen terveydenhuoltojärjestelmä ei toimi nyt eikä varsinkaan tulevaisuudessa ilman Suomen ulkopuolelta tulevia ammattilaisia. Väestö ikääntyy ja ikäluokat pienenevät siihen malliin.

Se on vääjäämätön fakta, jonka melkein kaikki päättäjätkin ovat sisäistäneet. Jälkikommenttina moni kuitenkin arvelee, etteivät ulkomailta tulleet viihdy Suomessa pitkään.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut