Satakunnan Osuuskaupan luvut paljastavat kaupan elpymisen ja jopa kasvun - Satakunta - Satakunnan Kansa

Satakunnan Osuuskaupan luvut paljastavat kaupan elpymisen ja jopa kasvun – ”On se vähän yllättänytkin”

Autokaupassa luvut sen sijaan laahaavat.

Kaupan alalla elpymistä ja kasvua. Päivittäistavarakauppa on noussut.

23.11. 13:11

Satakunta

Nopeasti kasvuun kuluvana vuonna kääntynyt talous heijastelee myös kaupan alan tunnuslukuihin. Elpymistä ja jopa kasvua on ollut havaittavissa vuoden 10 ensimmäisen kuukauden aikana.

Satakunnan Osuuskaupan toimitusjohtaja Harri Tuomi myöntää, että kasvu on ollut isompaa kuin on odotettukaan.

”On se vähän yllättänytkin”, tiistaina medialle konsernin lukuja esitellyt Tuomi totesi.

Tuomen vertailussa lukuja katsottiin vuoteen 2019 verrattuna. Vuosi 2020 oli koronan alkaessa poikkeuksellinen, joten siihen vertaaminen on vaikeaa. Toki myös kuluva vuosi on menneestä poikkeava, mutta asioiden normalisoituessa vertailu järkevämpää.

Päivittäistavarakaupassa tammi-lokakuun ajanjaksolla kuluvan vuoden luvut ovat 110 prosenttia vuoden 2019 tasosta. Erikois- sekä käyttötavarakaupassa jopa yli 120 prosentin.

Nousua on tullut myös liikennemyymälä- ja polttonestemyynnissä, mutta siihen selitys on ilmeinen; bensan hinnan rajuhko nousu.

Autokaupassa luvut sen sijaan laahaavat. Palin Oy:n toimitusjohtaja Juha Sormusen mukaan osasyy on pitkissä odotusajoissa. Uutta autoa ei saa alle kovinkaan nopeasti. Odotus voi helposti venyä jopa yli vuoteen.

Autoilun tapaan myös matkailu- ja ravitsemiskauppa laahaa vuoden 2019 luvuista, mutta elpymistä on tapahtunut viime vuoden hurjasta kuopasta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut