Satakunnassa lämpötila seilaa, tuulee navakasti ja matalapaineet seuraavat toisiaan, mutta aurinkokin paistaa alkavalla viikolla - Satakunta - Satakunnan Kansa

Satakunnassa lämpötila seilaa, tuulee navakasti ja matalapaineet seuraavat toisiaan, mutta aurinkokin paistaa alkavalla viikolla

Maanantaiaamu on selkeän yön jäljiltä kylmä. Tuulivaroitus on voimassa Selkämerellä.

Satakuntaan luvataan alkavalla viikolla mahdollisesti pientä pyryä, jonka tuoma lumi sulaa vielä pois.

21.11. 20:12

Pori, Helsinki

Satakunnassa seilataan pikkupakkasen ja pyryn sekä tuulisen sateen välillä alkuviikon aikana, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Heikki Sinisalo kertoo.

”Maanantaina päivälämpötila on viitisen astetta pakkasella ja on aurinkoista. Iltapäivällä aletaan lähestyä nollaa, kun matalapaine tuo lumisadealueen maakunnan päälle.”

Kovin pitkää ja rankkaa pyryä ei silti ole luvassa. Sinisalon mukaan parisen senttiä lunta saattaa sataa, mutta se sulanee tiistaiaamuksi, jolloin ollaan jo plussan puolella lämpötilassa.

Tiistai-iltana saapuu seuraava matalapaine, mutta se vaikuttaa kiertävän Satakunnan. Se tuonee lähinnä vähäisiä sateita vetenä. Keskiviikkona ollaan kivuttu selvästi nollan yläpuolelle noin viiteen lämpöasteeseen. Sää on poutainen ja selkeä, Sinisalo sanoo.

Koko viikkoa leimaa tuulisuus. Selkämerelle on annettu tuulivaroitus.

Runsaammat lumisateet osuvat alueille heti Satakunnasta pohjoiseen, sillä Pohjanmaan alueella oli ajokelivaroitus jo sunnuntaina.

Maanantaina ajokelivaroitus on annettu luoteeseen, tiistaina varoitus koskee kaikkia alueita Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun korkeuksilta Uuteenmaahan asti.

Lapissa lämpötila voi laskea alkuviikosta jopa pariinkymmeneen pakkasasteeseen.

Lämpötila on tavanomainen vuodenaikaan nähden. Ainoastaan Lapissa pakkanen saattaa olla hieman tavallista purevampi.

Sinisalon mukaan torstai näyttää tällä hetkellä ennusteissa kaikkein lumisateisimmalta. Useita senttejä lunta saattaa hyvinkin tulla ihan eteläistä Suomea myöten useampana päivänä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut