Porissa voidaan kohta kouluttaa suuhygienistejä, jos Diakin hakemus menee läpi - Satakunta - Satakunnan Kansa

Porissa voidaan kohta kouluttaa suuhygienistejä, jos Diakin hakemus menee läpi

Koulutus halutaan sijoittaa Poriin, koska Satakunta sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Pirkanmaasta, Pohjanmaasta ja Keski-Suomesta.

Jos OKM myöntää Diakille suuhygienistien koulutusvastuun, koulutus voisi käynnistyä Porissa syksyllä 2023.

19.11. 13:55

Pori

Diakonia-ammattikorkeakoulu on jättänyt opetus- ja kulttuuriministeriölle hakemuksen suuhygienistikoulutuksesta. Aloituspaikat suunnattaisiin Porin kampukselle, jossa Diak kouluttaa sote- ja kirkon alan osaajia.

Diakin tiedotteessa todetaan, että monissa maakunnissa on pula hammaslääkäreistä, suuhygienisteistä ja hammashoitajista.

”Diak on suuntaamassa haettavat aloituspaikat Porin kampukselle, jossa ne voivat palvella laajasti sekä Satakunnan että Pirkanmaan, mutta myös Pohjanmaan ja Keski-Suomen osaajatarvetta. Näillä alueilla ei järjestetä tällä hetkellä lainkaan suuhygienistikoulutusta”, Diakin vararehtori, koulutusjohtaja Pirjo Hakala kertoo tiedotteessa.

Suuhygienistien kouluttaminen Satakunnassa laajentaisi sosiaali- ja terveysalan osaamista maakunnassa.

”Diakilla on vahva kokemus ja osaaminen sairaanhoitajien ja terveydenhoitajien koulutuksesta neljällä eri kampuksella ja toimivat alan verkostosuhteet. Tälle perustalle voidaan rakentaa myös suuhygienistikoulutuksen aloittaminen ja toteuttaminen”, Hakala kertoo.

Suuhygienistikoulutusta voitaisiin toteuttaa yhteistyössä Satakunnassa sijaitsevien toisen asteen oppilaitosten kanssa.

Diak on saanut Satakunnan maakuntaliitolta ja Porin kaupungilta tuen suuhygienistikoulutukselle. Koulutuksen toteutuksessa hyödynnettäisiin alueen suun terveydenhuollon aitoja työelämäympäristöjä.

Erityisesti palvelukeskus Himmelin yhteyteen rakentuva suun terveydenhuollon ympäristö voisi palvella opiskelijoita oppimis- ja harjoittelupaikkana. Myös alueen yksityiset palveluntarjoajat tulisivat hyötymään koulutuksen saamisesta Satakuntaan, tiedotteessa todetaan.

Jos OKM myöntää Diakille suuhygienistien koulutusvastuun, koulutus voisi käynnistyä Porissa syksyllä 2023. OKM:n päätöstä odotetaan vuodenvaihteeseen mennessä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut