Satavuotias ”rouva” saa arvoisensa juhlavalaistuksen – Valot syttyvät Äetsän voimalaitoksella perjantai-iltana, katso kuvat - Satakunta - Satakunnan Kansa

Satavuotias ”rouva” saa arvoisensa juhlavalaistuksen – Valot syttyvät Äetsän voimalaitoksella perjantai-iltana, katso kuvat

Äetsän vesivoimalaitos on sijainniltaan ja arkkitehtuuriltaan maamme näyttävimpiä. 100-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi se saa uuden upean valaistuksen.

Äetsän voimalaitos juhlavalaistuksessa.

18.11. 18:30

Äetsän voimalaitoksen uudet valot syttyvät perjantai-iltana kello 18. Valaistus on uusittu voimalaitoksen satavuotisjuhlavuoden kunniaksi. Samalla alkavat Kiikan ja Keikyän vuosittaiset valoviikot.

Voimalaitoksen valaistus on uusittu kauttaaltaan nykyaikaista, energiatehokasta led-valaistustekniikkaa hyödyntäen.

Äetsän voimala oli ensimmäinen koko Kokemäenjoen ylittävä voimalaitos. Se on Kokemäenjoen Meskalankoskessa sijaitseva kahden vesivoimalaitoksen kokonaisuus.

UPM Energyn omistama punatiilinen voimalaitos on sijainniltaan ja arkkitehtuuriltaan maamme näyttävimpiä ja kuuluu ympäristöineen Museoviraston inventoimiin valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin.

”Halusimme antaa 100-vuotiaalle ”voimalaitos-rouvallemme” arvoisensa juhlavalaistuksen ja nostaa tätä hienoa voimalaitosta esiin jokimaisemasta”, toteaa vesivoimapäällikkö Pekka Pollari UPM Energyltä.

Äetsän voimalaitos ympäristöineen kuuluu Museoviraston inventoimiin valtakunnallisesti merkittäviin rakennettuihin kulttuuriympäristöihin.

Voimalaitoksen alue on suosittu ulkoilualue. Laitoksen pato toimii Kokemäenjoen ylittävänä kevyen liikenteen siltana, ja voimalaitoksen yläpuolella sijaitseva Keikyän riippusilta on peruskorjattu talkoilla viime vuonna. Peruskorjauksen valmistumisjuhlallisuuksia vietetään keväällä 2022.

”Vanhasta voimalaitoksesta ja sen alueen ainutlaatuisuudesta ollaan täällä ylpeitä. Aluetta on kunnostettu aktiivisessa yhteistyössä UPM Energyn ja paikallisten toimijoiden kesken”, kertoo Keikyän Perikunta ry:n puheenjohtaja Markku Torpo.

Äetsän voimalaitoksen juhlavalaistus syttyy perjantai-iltana 19. marraskuuta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut