Miten aloit polttaa? Miten lopetit? Mitä tapahtui alun ja lopun välissä? – Kerro meille tupakointitarinasi - Satakunta - Satakunnan Kansa

Miten aloit polttaa? Miten lopetit? Mitä tapahtui alun ja lopun välissä? – Kerro meille tupakointitarinasi

Satakunnan Kansa etsii haastateltavia kertomaan kokemuksiaan.

Satakunnan Kansa etsii eri-ikäisiä haastateltavia.

10.12.2021 10:29

Jokin aika sitten kansanterveysjärjestö Suomen ASH esitti, että savukkeiden myynnin alaikäraja pitäisi nostaa nykyisestä 18:sta 20 vuoteen.

Verkkokeskustelijoiden mielipide tuntui jakautuvan karkeasti kahtia: joko ehdotusta kannatettiin ehdottomasti, tai sitten hymähdeltiin, että kyllä ne tupakat saa hankittua, oli ikäraja mikä hyvänsä.

Valtio on pyrkinyt rajoittamaan tupakointia ja savukkeiden saatavuutta vuosikymmenien ajan erilaisilla tiukennuksilla tupakkalakiin.

Silti esimerkiksi Satakunnassa noin 15-vuotiaille tehdyssä kouluterveyskyselyssä 38,9 prosenttia vastaajista kertoi tänä vuonna käyttäneensä tupakkatuotteita joskus. Kaksi vuotta sitten vastaava osuus oli 44,6 prosenttia.

Tupakka on muun muassa ison rahan teollisuutta, terveysriski, kulttuurisesti ikonista, kallista ja monta muuta asiaa. Mitä se edustaa sinulle?

SK etsii nyt haastateltavaksi tupakoivia tai tupakoineita, mutta tavan lopettaneita henkilöitä kertomaan omia mietteitään sauhuttelusta.

Meitä kiinnostaa muun muassa miksi aloitit polttamisen, miten se vaikutti esimerkiksi sosiaalisiin suhteisiisi ja terveyteesi, miten mahdollisesti lopetit ja mitä mieltä olet ikärajoista ja muista valtion rajoituksista.

Vastaa kyselyyn tästä ja jätä lopussa yhteystietosi, jos toimittaja saa ottaa sinuun yhteyttä haastattelun merkeissä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut