Puuvillassa perunaa ja munia tuottajahinnoilla – hinnan halpuus pysäytti kuluttajia jonoksi asti - Satakunta - Satakunnan Kansa

Puuvillassa perunaa ja munia tuottajahinnoilla – hinnan halpuus pysäytti kuluttajia jonoksi asti

Viljelijät kysyivät kauppakeskuksessa, miksi se, joka tekee eniten, saa vähiten.

Satakunnan maaseutunuorten valiokunnan puheenjohtaja Anne-Mari Tarkkio Merikarvialta sekä juurikasta, hernettä ja viljaa viljelevä tuottaja Juha Pekka Markkula Porista myivät munia ja perunoita ripeään tahtiin. Jonoa riitti.

17.11. 16:41

Maatalous on ajautunut tuottajien mukaan syöksykierteeseen syksyn aikana. Markkinat eivät ole kyenneet korjaamaan tilannetta, jossa maatilojen myyntitulot eivät ole nousseet kustannusten nousua vastaavasti.

Monet viljelijät joutuvat maksamaan tuotantopanoksista viime vuoden kustannustasoon nähden uuden henkilöauton verran enemmän ilman, että lopputuotteesta saa yhtään enempää rahaa.

Tämä viesti mukanaan maanviljelijät jalkautuivat keskiviikkona Porin Puuvillaan myymään kananmunia ja perunoita tuottajahinnalla.

Kymmenen munan kennon sai 50 sentin hintaan ja noin viiden kilon ämpärin perunoita eurolla. Perunoiden ostaja sai ämpärin kaupan päälle.

Kuluttajilla oli tempauksessa mahdollisuus maksaa tuotteista halutessaan tuottajahintaa suurempi hinta, ja jotkut sen tekivätkin.

Tapahtumassa oli mahdollista myös laittaa nimi adressiin kotimaisen ruuantuotannon puolesta.

MTK-Satakunta käyttää tapahtumassa kerätyt myyntitulot Porin keskussairaalan lastenosaston iloksi ostamalla heille polkutraktorin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut