Harjavallan Bolidenin sulaton uunista valui kuonaa, joka sytytti palavia materiaaleja tehtaassa – ”Ulkopuolisen oli vaikea havaita hälytyksen kohdetta, sillä savua ei noussut” - Satakunta - Satakunnan Kansa

Harjavallan Bolidenin sulaton uunista valui kuonaa, joka sytytti palavia materiaaleja tehtaassa – ”Ulkopuolisen oli vaikea havaita hälytyksen kohdetta, sillä savua ei noussut”

Suurena rakennuspalona tulleeseen hälytykseen lähti ainakin 20 yksikköä.

Harjavallan Bolidenin portilla näytti tältä tiistaina noin kello 12.45.

16.11. 12:21

Harjavalta

Harjavallan Suurteollisuuspuistoon Bolidenin tehtaalle Teollisuuskadulle tuli tiistaina kello 11.57 hälytys suuresta rakennuspalosta.

Päivystävä palomestari Ari Uimonen viestitti kello 12.55 Twitterissä, että hälytyksen syy on kuohahtanut sulaton uuni, josta on aiheutunut pieniä paloja.

Iltapäivällä yhdeltä Bolidenin toimitusjohtaja Timo Rautalahti tiedotti Suurteollisuuspuiston verkkosivuilla, että pieni määrä kuonaa oli päässyt sulatusuunista sulaton lattialle ja sytytti siellä tilapäisiä palavia rakenteita.

Paikalla noin kello 12.30 olleen toimittaja Jussi Rakkolaisen mukaan palopaikkaa oli ensin vaikea löytää, sillä savua ei noussut eikä savun hajua tuntunut. Hälytysajoneuvoja oli eniten Bolidenin pääportin tienoilla.

Hälytys tuli ensi keskisuurena, mutta se muuttui kello 12.13 suureksi.

Paikalle lähti ainakin 20 pelastuslaitoksen yksikköä. Yksikköjen määrä kasvoi pikkuhiljaa alun 17:stä.

Päivystävä palomestari Kari Kankaanpää kertoi noin kello 16, että palot on sammutettu ja kohteessa on enää muutamia palomiehiä varmistamassa tilannetta. Hän arvioi, että viimeisetkin yksiköt ovat lähteneet noin kello 16.30.

Palosta ei aiheutunut vaaraa tehtaan työntekijöille. Kankaanpään mukaan he osasivat toimia tilanteessa hyvin. Alkusammutustyöt aloitettiin jo ennen kuin palokunta ehti paikalle.

Palot rajautuivat pinta-alaltaan pienelle alueelle, mutta sammutustöihin lähti monta yksikköä, koska ne sijaitsivat vaikeasti tavoitettavassa paikassa.

”Kyseessä on monimutkainen teollisuusrakennus ja palokohteita oli hankala tavoittaa. Se aiheutti sammuttajille haasteita”, Kankaanpää kertoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut