Rauman kaupunginjohtajan johtajasopimukselle vahvistus - Satakunta - Satakunnan Kansa

Rauman kaupunginjohtajan johtajasopimukselle vahvistus

Kaupungintalon kulmahuone saa uuden viranhaltijan tammikuun alussa, kun Liedon kunnanjohtaja Esko Poikela siirtyy Raumalle.

15.11. 21:38

Rauma

Kaupunginhallitus hyväksyi Rauman kaupunginjohtajan virkaan valitun Esko Poikelan johtajasopimuksen yksimielisesti. Sopimuksen mukaan Poikela ottaa viran vastaan 10. tammikuuta 2022.

Johtajasopimuksen mukaan kaupunginjohtajan palkkataso säilyy kaupunkikuntien vertailussa isojen kaupunkien sarjassa. Aloituspalkkana on 12 500 euroa kuukaudessa. Luontaisetuna on puhelin, mutta ei autoetua, eikä muita etuja.

Sopimuksella kaupunki sitoutuu huolehtimaan siitä, että kaupunginjohtajan palkka säilyy kuntasektoriin verrattuna kilpailukykyisenä. Palkkaa tarkistetaan kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaisilla yleiskorotuksilla.

Sopimukseen on kirjattuna palkkaehtojen lisäksi muut ehdot, muun muassa työnjakolinjat poliittisen johdon kanssa, kuuden kuukauden koeaika, vuosittaiset kehitys- ja tuloskeskustelut kaupunginhallituksen puheenjohtajiston kanssa sekä kahden vuoden määrävälein edellytettävät selvitykset terveydentilasta.

Johtajasopimusten tapaan sopimuksessa on erikseen määritelty virkasopimuksen irtisanomisen ja virkasuhteen päättämisen ehdot. Molemminpuolinen irtisanomisaika on kolme kuukautta.

Siltä varalta, että poliittinen johto ja kaupunginjohtaja ajautuvat keskinäiseen luottamuspulaan, sopimuksessa on kirjaus kuuden kuukauden palkkaa vastaavasta erokorvauksesta ja kaupunginjohtajan sitoutuminen irtisanoutumiseen vapaaehtoisesti ilman irtisanomismenettelyä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut