Valtuusto vahvisti ensi vuoden veroprosentit – uusi arvio yhteisöveron tuotosta muuttaa puolestaan Harjavallan tämän vuoden budjettia huomattavasti - Satakunta - Satakunnan Kansa

Uusi arvio yhteisöveron tuotosta muuttaa Harjavallan budjettia huomattavasti

Kaupungin tämän vuoden tuloksen arvioidaan olevan yli kaksi miljoonaa euroa ylijäämäinen.

Harjavallan valtuusto vahvisti ensi vuoden veroprosentit maanantaina. Kuvituskuva.

15.11. 20:47

Harjavallan valtuusto vahvisti kaupungin ensi vuoden veroprosentit ilman puheenvuoroja tai muutosehdotuksia maanantaina. Veroprosentit säilyvät tämän vuoden lukemissa.

Ensi vuoden tuloveroprosentiksi valtuusto vahvisti 21,50.

Yleiseksi kiinteistöveroprosentiksi vahvistettiin 1,40, vakituisten asuntojen kiinteistöveroprosentiksi 0,50, muiden asuinrakennusten kiinteistöveroprosentiksi 0,98 ja voimalaitosten kiinteistöveroprosentiksi 3,10.

Valtuusto hyväksyi myös määrärahamuutoksia tämän vuoden talousarvioon. Huomattavin menolisäys tehtiin työmarkkinatuen kuntaosuuteen. Lisäys oli 200 000 euroa.

Kuntaosuuden nousuun on vaikuttanut merkittävästi koronapandemia. Sen aikana Vinnaren palvelupisteessä tuotettavien kuntoutumis- ja työllistämispalveluiden tarjoaminen asiakkaille on vaikeutunut muun muassa kokoontumisrajoitusten ja etätyösuosituksen takia.

Yhteisöveron tuloarvioon valtuusto hyväksyi huomattavan lisäyksen tälle vuodelle. Yhteisöverotuloa on ennusteen mukaan kertymässä 1,9 miljoonaa euroa talousarviossa ennakoitua enemmän. Valtuusto päätti, että yhteisöveron tilityksen tuloarviota nostetaan 8 miljoonasta 9,9 miljoonaan euroon.

Summa vaikuttaa merkittävästi kaupungin tämän vuoden budjettiin. Kun alkuperäisessä talousarviossa tilikauden tuloksen laskettiin olevan 423 707 euroa ylijäämäinen, on se nyt muutetussa talousarviossa yli kaksi miljoonaa euroa ylijäämäinen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut