Rauman kaupungille viisi tähteä liikenneturvallisuuden parantamisesta - Satakunta - Satakunnan Kansa

Rauman kaupungille viisi tähteä liikenneturvallisuuden parantamisesta

Uutena kokeiluna ja turvallisuusparannuksena Raumalla on kuluvana vuotena tehty kevyenliikenteen väylien korostettuja merkintöjä. Kuvassa Ilvaninkadun ja Merikoulunkadun risteykseen maalattu pyörätiejatkos, joka on etuajo-oikeutettu.

15.11. 16:57

Rauma

Varsinais-Suomen ja Satakunnan liikenneturvallisuustyön ohjausryhmä on valinnut Viiden tähden liikenneturvallinen kunta -kiertopalkinnon saajaksi Rauman kaupungin.

Perusteluina palkinnon myöntämiselle on muun muassa kunnan pitkäjänteinen, tuloksekas ja laaja-alainen liikenneturvallisuustyö, johon osallistuu poikkeuksellisen laajasti kunnan eri toimijoita. Lisäksi kaupungin liikenneturvallisuustyön taso on lyhyessä ajassa saatu nostettua yhdestä tähdestä kolmeen tähteen aktiivisella ja laaja-alaisella liikenneturvallisuustyöllä.

”Raumalla näkyy hyvin järjestelmällisen liikenneturvallisuustyön vaikutus. Panostus liikenneturvallisuuteen on kannattanut ja kannattaa edelleen. Taajamissa tapahtuvien onnettomuuksien vähentäminen ei tapahdu yhdessä yössä, vaan vaatii pitkäjänteistä työtä. Liikenneturvallisuustyön onnistuminen edellyttää kunnan johdon sitoutumista. Liikenneturvallisuuden parantamisella vähennetään onnettomuuksien määrää ja samalla myös kaupunkiympäristön turvallisuus, viihtyisyys ja käytettävyys paranevat”, kiittelee ohjausryhmän puheenjohtaja liikenneturvallisuusinsinööri Jaakko Klang Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta tiedotteessaan.

”Infrastruktuurin kehittämisellä voidaan merkittävästi edesauttaa turvallista liikkumista, mutta pelkästään sillä ei vielä päästä viiden tähden tulokseen. Liikkujien valinnat ja asenteet ovat aina avainasemassa. Rauma on ollut poikkeuksellisen oma-aloitteinen ja määrätietoinen turvallisen liikennekäyttäytymisen edistämisessä. Parantamisen varaa on kuitenkin edelleen kaikilla”, muistuttaa ohjausryhmän jäsen yhteyspäällikkö Elias Ruutti Liikenneturvan Turun aluetoimipisteestä.

Viiden tähden liikenneturvallinen kunta -kiertopalkinto saapui Raumalle Liedon kunnasta, joka oli sen toinen haltija vuonna 2019. Palkinnon vastaanotti Rauman kaupungin liikenneturvallisuusryhmän puolesta suunnittelupäällikkö Riikka Pajuoja. Vuonna 2018 palkinnon sai Naantalin kaupunki.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut