Tuija Kruus valittaa hallinto-oikeuteen Meri-Porin kirkkoherravaalista - Satakunta - Satakunnan Kansa

Tuija Kruus valittaa hallinto-oikeuteen Meri-Porin kirkkoherravaalista

Kruus katsoo, että tuli ohitetuksi valinnassa sukupuolensa perusteella.

Tuija Kruus katsoo, että Meri-Porin seurakunnan kirkkoherravaalissa hänet ohitettiin tasa-arvolain vastaisesti.

15.11. 13:00

Pori

Eurajoen seurakunnan vs. kirkkoherra Tuija Kruus valittaa Meri-Porin seurakunnan kirkkoherran vaalista Turun hallinto-oikeuteen.

Meri-Porin seurakuntaneuvosto valitsi kesäkuussa pastori Samu Revon uudeksi kirkkoherraksi seurakuntaan. Vaaleissa ehdolla ollut, tuolloin Meri-Porin seurakunnan vt. kirkkoherrana työskennellyt Tuija Kruus teki oikaisuvaatimuksen vaalista, jonka valinnan Kruus katsoi syntyneen virheellisesti.

Kokouksessaan 12. lokakuuta Meri-Porin seurakuntaneuvosto hylkäsi Tuija Kruusin vaalista tekemän oikaisuvaatimuksen.

Samu Repo on aloittanut jo työnsä Meri-Porin seurakunnan vt. kirkkoherrana. Pesti on virkaa tekevän muodossa, kun valinta ei ole valitusten vuoksi vielä lainvoimainen.

Kirkollisvalituksessaan Turun hallinto-oikeudelle Kruus muun muassa katsoo, että vaalissa on rikottu tasa-arvolakia.

”Lisäksi vaalin valmistelussa on tapahtunut sellaisia menettely- ja asiavirheitä, joiden vuoksi hallinto-oikeuden tulisi kumota seurakuntaneuvoston päätös ja määrätä seurakunta toimittamaan vaalin uudestaan”, Kruus toteaa antamassaan tiedotteessa.

Seurakuntien tasa-arvolain säännöksistä tai perustuslaissa säädetyistä virkanimitysperusteista poikkeaminen ja virheelliset menettelyt virkavaaleissa ovat viime aikoina saaneet yhä enemmän huomiota, Kruus sanoo.

”Esimerkiksi Helsingin hallinto-oikeus on päätöksellään 14. kesäkuuta kumonnut Helsingissä marraskuussa 2018 toimitetun kirkkoherran vaalin, jossa Pakilan seurakunta oli tasa-arvolain vastaisesti sivuuttanut valittua henkilöä ansioituneemman ja soveltuvimman toista sukupuolta olevan hakijan”, Kruus muistuttaa tiedotteessa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut