Toripaviljonki varasti huomion Huittisten talousarviokeskustelussa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Toripaviljonki varasti lähes koko show’n Huittisten talousarviokeskustelussa

Kaupunginvaltuusto äänesti talousarviosta vain kaksi kertaa.

Huittisten toria aiotaan elävöittää muun muassa paviljongilla, jonka esiintymislava avautuu kolmeen suuntaan. Ensi vuonna toriremonttia ei kuitenkaan vielä aloiteta.

15.11. 18:46

Huittinen

Huittisten torille suunniteltu paviljonki ja torin kunnostustyöt nousivat ykkösaiheeksi, kun Huittisten kaupunginvaltuusto päätti ensi vuoden talousarviosta.

Toripaviljonkia, pergolarakenteita ja torin kunnostusta varten varattiin 350 000 euron määräraha, mutta ei vielä ensi vuodeksi vaan vasta seuraavaksi.

Päätös oli kompromissi, sillä kaupunginhallitus oli aiemmin vetänyt paviljongin pois talousarvioesityksestä äänin 5–4.

Keskustan Joonas Immonen halusi kuitenkin pitää suunnitelmasta kiinni ja esitti määrärahan varaamista vuodeksi 2023. Immosen esitys voitti kaupunginhallituksen esityksen äänin 23–12.

Immosen esitys sai kiitosta muun muassa kokoomuksen Timo Mattilalta. Mattila muistutti, että torin kunnostus on yksi tärkeä osa Huittisten keskustan kehittämistä. Muina hyvinä esimerkkeinä hän piti muun muassa Loimijoenrannan kunnostusta, Sahkon kerrostalojen muraaleja ja taideprojektia.

Toiseksi kiistakapulaksi nousi Sammun koulun lämmitysjärjestelmän uusiminen. Koulu lämpiää nyt hakkeella ja öljyllä, mutta lämmitysjärjestelmässä on ollut ongelmia.

Kaupunginvaltuusto päätti äänin 27–8, että lämmitysjärjestelmän kunnostamiseen varataan 350 000 euron määräraha. Perussuomalaisten Antti Heikkilän mielestä 100 000 euroa olisi riittänyt.

Valtuutetut totesivat olevansa talousarvioon melko tyytyväisiä, vaikka se onkin yli 93 000 euroa alijäämäinen.

Huittisten investointimenot ovat ensi vuonna suuret, yli 12,6 miljoonaa euroa. Ylivoimaisesti kallein lähivuosien rakennushanke on Lauttakylän koulu, jonka kokonaiskustannusarvio on 14,3 miljoonaa euroa.

Huittisten tuloveroprosentti pysyy ensi vuonna 21 prosentissa. Myös kiinteistöveroprosentit pysyvät samoina.

Yleinen kiinteistöveroprosentti on 1,07, vakituisten asuntojen 0,5, muiden asuinrakennusten 1,07, voimalaitosten 3,10 ja rakentamattomien rakennuspaikkojen veroprosentti 6,0.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut