Poliisi löysi lämpökameralla metsään eksyneen perheen - Satakunta - Satakunnan Kansa

Poliisi löysi lämpökameralla metsään eksyneen perheen

Metsään eksyneen perheen sijainti onnistuttiin paikantamaan 112-sovelluksen avulla tarkasti.

14.11. 14:17

Pikkujoulukausi alkaa näkyä poliisin viikonlopussa, kertoo Lounais-Suomen poliisi tiedotteessaan. Poliisille kertyi viikonlopun aikana noin 800 hälytystehtävää. Erityisesti yövuoroissa hälytystehtäviä oli paljon.

Poliisilla on viikonlopun aikana ollut myös tehtävä, josta kaikille jäi hyvä mieli.

Satakunnassa lapsiperhe oli lähtenyt laavuretkelle metsään. Marraskuun pimeä ilta ja synkkä metsä kuitenkin pudottivat perheen kartalta.

Hetken samoiltuaan ja tilanteen todettuaan perhe totesi yksituumaisesti, ettei löydä enää tien varteen autolleen.

112-sovelluksen kautta soitettu hätäpuhelu tuotti hätäkeskuksen järjestelmiin hyvin tarkan paikannuksen. Läheiselle metsäautotielle lähetetty poliisin partio nosti lämpökameralla varustetun kuvauskopterin pimeälle taivaalle ja havaitsi eksyneet muutamassa minuutissa.

Perhe marssi kopterin valoja jonossa seuraten muutaman sadan metrin taipaleen takaisin tienvarteen ja ihmisten ilmoille.

”Vaikka perhe oli lämpimästi pukeutunut eikä heillä missään vaiheessa ollut mitään hätää, saivat he jännittävän oppitunnin siitä, että he olivat varustautuneet hyvin, että he toimivat järkevästi, ja että meillä on tosi hyvät mahdollisuudet auttaa erilaisin tavoin”, kirjoittaa poliisi tiedotteessaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut