Porispere laajenee Kirjurinluoto-areenalle - Satakunta - Satakunnan Kansa

Porisperen uuden ison lavan nimeksi Uroslava – Promoottori Vilkuna lupaa ensi kesäksi Poriin ison ulkomaalaisen artistin

Porispere laajenee Kirjurinluoto Arenan suuntaan. Festivaalista tulee ikärajallinen, ja se supistuu kaksipäiväiseksi. Suosittu perhepäivä järjestetään kuitenkin omana kokonaisuutenaan.

Porisperen promoottori Harri Vilkunan mukaan festivaalin artistibudjetti nousee laajenemisen myötä 1,5-kertaiseksi. Arkistokuvassa festaritunnelmaa Porisperestä vuodelta 2019.

12.11. 12:29

Pori

Kirjurinluodon Porispere-festivaali laajenee ensi vuonna Lokkilavalta areenan suuntaan samalla kun festivaali saa kaksi uutta tapahtumapaikkaa. Alueen laajennuksen myötä festivaalin päiväkohtainen kapasiteetti nousee 8000:sta yli 10 000:een.

Kesäteatterin tiloihin rakentuu oma kokonaisuus. Lisäksi Kirjurinluoto Arenan alueelle nousee isommat tuotannot mahdollistava Uroslava. Syynä uuden lavan käyttöönottoon on festivaalin promoottori Harri Vilkunan mukaan se, että Lokkilavan teknologia ei täytä kaikkien artistien vaatimuksia.

”Esimerkiksi Haloo Helsinki ja JVG oli haastavaa mahduttaa Lokkilavalle”, Vilkuna totesi perjantaina järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Vilkuna kertoo, että Lokkilava tulee edelleen olemaan Porisperessä merkittävässä roolissa. Hänen mukaansa isompi alue on käytössä vain perjantaina ja lauantaina.

”Perhesunnuntai järjestetään yhä Lokkilavan ympäristössä. Samoin Kirvatsin Jytä pysyy tutulla vanhalla paikallaan.”

Porispere supistuu ensi vuonna kaksipäiväiseksi tapahtumaksi, kun sunnuntain perhepäivä eriytetään omaksi kokonaisuudekseen. Uudistuksen myötä festivaalin perjantain ja lauantain ikärajaksi tulee 18 vuotta.

Tämä mahdollistaa koko alueen käytön tapahtumaravintolana. Anniskelulain vaatimat karsinat jäävät siis historiaan.

Alle 12-vuotiaat pääsevät kuitenkin vanhempiensa seurassa Porispereen ennen kello 21 myös ikärajallisina päivinä. Tällöin alle 12-vuotiaiden sisäänpääsy on ilmainen.

Festivaalin artisti- ja tuotantobudjetti ovat Vilkunan mukaan ainakin 1,5 kertaisia entisiin verrattuna. Ensimmäiset esiintyjät julkaistaan parin viikon kuluttua.

Muutosten kruununa Vilkuna lupaa ensi kesän festivaaleille Porisperen historian isoimman ulkomaalaisen esiintyjän. Myös hänen nimensä paljastetaan ensimmäisten artistien joukossa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut