Satakuntaan laajaa menestystä vuoden paikallislehti -kisassa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Satakuntaan laajaa menestystä vuoden paikallislehti -kisassa

Sydän-Satakunnan Timo Simula, Arja Harjunmaa, Seppo Kummala ja Jussi Rakkolainen pokkasivat kakkossijan vuoden paikallislehti-kisassa. Harjunmaan juttu sijoittui sarjassaan toiseksi.

12.11. 8:53

Satakuntalaiset paikallislehdet olivat vahvasti esillä, kun Uutismedian liitto valitsi vuoden paikallismedioita.

Vähintään kaksi kertaa viikossa ilmestyvien paikallislehtien paras on Alasatakunta, joka tuomariston mukaan tarjoaa laajasti erilaisia juttuja ja tekee sen kiinnostavasti sekä eloisasti.

”Lehden kaikki jutut ovat vahvasti lokalisoituja, mutta samalla jutut onnistuvat herättämään myös ulkopaikkakuntalaisten mielenkiinnon. Lisäksi Alasatakunta saa kiitosta lukijoiden monipuolisesta osallistamisesta.”

Kerran viikossa ilmestyvien lehtien sarjan voitti Kalajokiseutu, jota tuomaristo kuvaili muun muassa raikkaaksi, hyväntuuliseksi ja ajankohtaiseksi.

Toiseksi samassa sarjassa sijoittui Sydän-Satakunta.

Tuomariston mukaan monipuolisella journalismillaan vaikutuksen tekevä ja vahvasti paikallinen Sydän-Satakunta tarjoaa lukijoilleen sisältöä historiasta henkilöjuttuihin, eikä se pelkää tarttua kiperiinkään aiheisiin.

Kolmannen palkinnon sai etusivultaan alkaen houkutteleva, visuaalisesti upea ja kiinnostavia juttuja tarjoava Lauttakylä.

Paikallismediakilpailun kahteen sarjaan osallistui yhteensä 80 lehteä.

Sydän-Satakunta pärjäsi myös paikallislehtien juttukilpailussa. Teksteihin keskittyvässä sarjassa toisen palkinnon sai Sydän-Satakunnan Arja Harjunmaa jutullaan ”Se meni nopeammin kuin Estonia”, joka on tuomariston mukaan hienosti toteutettu tarina ja upea esimerkki koskettavasta paikallislehtijutusta.

Sarjan voitti Krista Kaitasuo Kangasalan Sanomissa julkaistulla jutullaan Kiimakierroksia, eläinterveyttä ja teknologian tarkkailua.

Paikallislehtijuttukilpailun kahteen sarjaan osallistui yhteensä 104 juttua.

Satakunnan Kansa ja Sydän-Satakunta kuuluvat Sanoma Media Finland -konserniin.

Arja Harjunmaan palkittu juttu julkaistiin myös Satakunnan Kansassa hieman erilaisella otsikolla.

Lue lisää: Toivo Päivärinta ehti kokea verkot, mutta sitten hänen autonsa putosi jäihin – puolen tunnin taistelun jälkeen hän päätti luovuttaa

Uutinen päivitetty 12.11. kello 14.24. Täsmennetty sarjoja.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut