Nokian kuolonkolarin tuomiosta valituksia - Satakunta - Satakunnan Kansa

Kolme nuorta kuoli, kun Yyteristä Tampereelle matkannut henkilöauto suistui tieltä Nokialla – Kuskiksi epäilty 19-vuotias ja syyttäjä valittivat hovioikeuteen 5,5 vuoden vankeustuomiosta

Elokuussa 2020 henkilöauto suistui tieltä Porintiellä Nokialla ja törmäsi puuhun. Kolarissa kuoli kolme Yyterin-reissulta palaamassa ollutta nuorta. Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi lokakuussa auton kuljettajaksi epäillyn nuoren miehen 5,5 vuodeksi vankeuteen.

Nokian kuolonkolaria käsiteltiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa syyskuussa.

11.11. 15:05

Nokialla elokuussa 2020 tapahtuneesta kuolonkolarista annetusta käräjäoikeuden tuomiosta on valitettu Turun hovioikeuteen. Valituksen ovat tehneet niin syyttäjä, vastaaja kuin asianomistajiakin.

Valituksista kertoi ensimmäisenä Yle.

Henkilöauto suistui tieltä Porintiellä Nokialla ja törmäsi puuhun 16. elokuuta 2020. Kolarissa kuoli kaksi nuorta naista ja yksi nuori mies. Turma-auton kuljettajaksi epäiltiin alusta alkaen kolarista ainoana hengissä selvinnyttä nuorta miestä.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi lokakuussa 19-vuotiaan miehen viiden vuoden ja kuuden kuukauden ehdottomaan vankeuteen muun muassa kolmesta törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Käräjäoikeuden mukaan mies on syyllistynyt myös törkeään rattijuopumukseen ja törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Lisäksi mies tuomittiin korvaamaan useita kymmeniä tuhansia euroja muun muassa vakuutus- ja oikeudenkäyntikuluja.

Nokian kuolonkolari

Henkilöauto suistui tieltä ja törmäsi puuhun Porintiellä Nokialla sunnuntain vastaisena yönä 16. elokuuta 2020. Auto oli paluumatkalla Yyteristä.

Kaksi vuonna 2002 syntynyttä naista ja vuonna 2003 syntynyt mies kuolivat. Vuonna 2002 syntynyt mies selvisi pinnallisilla vammoilla.

Turmasta selvinnyt on kiistänyt ajaneensa autoa. Poliisi on epäillyt häntä kuljettajaksi rikostutkinnan alusta lähtien. Epäillyn veren alkoholipitoisuus oli ajon jälkeen 1,68 promillea.

Epäilty jakoi ajomatkalla kuvia ja videoita sosiaalisessa mediassa. Hieman ennen onnettomuutta hänen profiiliinsa lisättiin kuva, jossa luki: "Mä tapsn itteni". Syyttäjän näkemyksen mukaan viestissä oli kirjoitusvirhe.

Aluesyyttäjä Pasi Vainio kertoi haastattelussa jo lokakuussa aikovansa valittaa kuolonkolarin tuomiosta Turun hovioikeuteen.

Syyttäjä sanoi vaativansa 19-vuotiaalle miehelle edelleen rangaistusta törkeästä rattijuopumuksesta nuorena henkilönä, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta nuorena henkilönä ja kolmesta taposta nuorena henkilönä.

”Valituksen aion jättää. Lähden samoilla syytteillä kuin käräjäoikeudessa. Valitan tahallisuusarviosta. Olen sitä mieltä, että tulisi tuomita kolmesta taposta, kuitenkin vähintään se taso, millä käräjäoikeus on tässä mennyt,” Vainio totesi tuolloin.

Syyttäjä vaati miehelle yhdeksän vuoden vankeusrangaistusta.

Myös turma-auton kuljettajaksi epäilty 19-vuotias ilmaisi heti käräjäoikeuden tuomion jälkeen tyytymättömyytensä tuomioon.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut