Telian verkko oli tuntikausia nurin Honkajoella – yritys ei itse tiennyt ongelmasta mitään - Satakunta - Satakunnan Kansa

Telian verkko oli tuntikausia nurin Honkajoella – yritys ei itse tiennyt ongelmasta mitään

Honkajokiset olivat ilman tietoliikenneyhteyksia tiistaina.

9.11. 17:22

Telian tietoliikenneverkko oli useita tunteja nurin Honkajoella. Verkko katosi ennen puoltapäivää tiistaina ja palasi vasta kello 16 aikaan iltapäivällä..

Telialla ei oltu tietoisia Honkajoen ongelmista.

Sen sijaan yrityksen viestinnästä kerrottiin, että Kankaanpään alueella on ongelmia erityisesti 4G-verkon toiminnassa. 3G-verkon pitäisi toimia normaalisti. Kankaanpään ongelmat johtuvat tukiasemassa olevasta lähetinviasta, jota päästään korjaamaan vasta ensi viikolla.

Tietoliikenneverkon katoaminen aiheuttaa nyky-yhteiskunnassa isoja ongelmia.

”Asioin Honkajoen apteekissa, ja siellä oltiin aivan pinteessä, koska sähköiset reseptit ja korttimatkasmiset eivät tietenkänä toimineet, koska tietoliikenneverkko oli nurin”, kertoo honkajokinen Hannu Uusihonko.

Uusihonko oli yhteydessä Teliaan.

”Kyllä siellä monenmoista selviteltiin, mutta lopulta todettiin ettei vika voi olla vain minun laitteissani, jos kerran monella muullakin heidän asiakkaallaan eivät tietoliikenneyhteydet toimineet. Hyvä, että verkko saatiin toimintaan, mutta onhan se aika käsittämätöntä nykyaikana, ettei tuon kokoinen yritys itse tiedä että sen verkko on alhaalla”, jatkaa Uusihonko.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut