Rauman kaupunki ostaa Skanskalta arvotontin - Satakunta - Satakunnan Kansa

Rauma ostaa Skanskalta arvotontin

Nortamonkadun tontti kaupungille 185 000 euron kauppahinnalla.

Nortamonkatu 13:n tontti on vuokrattuna grillikioskille. Sopimus siirtyy kaupungille ja sen jatkosta päätetään erikseen. Kaupungin suunnitelmana on asemakaavoituksen uudistaminen.

8.11. 19:33

Rauma

Skanska Talonrakennus Oy myy omistamansa keskustatontin Rauman Nortamonkadulta. Ostajana on Rauman kaupunki.

Kaupunginhallitus hyväksyi osakekaupan, jolla kaupunki ostaa rakennusyhtiöltä Asunto Oy Nortamonkatu 13:n koko osakekannan.

Kauppahinta on 185 000 euroa. Kuluja kertyy kaupungille lisäksi varainsiirtoverosta sekä mahdollisesta asuntoyhtiön purkamisesta ja siirtämisestä kaupungin suoraan omistukseen.

Tonttikauppaa tarjosi kaupungille Skanska Talonrakennus Oy. Neuvotellun kauppahinnan pohjana on alan konsulttiyhtiön selvitys vuodelta 2019. Tontin arvoksi määriteltiin noin 200000 euroa. Arvonmäärityksen perustana oli rakennusoikeuden noin 160 euron hinta neliömetriä kohti.

Kaupan kohteena oleva tontti on aivan kaupunkikeskustassa ja pääkadun, Nortamonkadun varressa. Tontin naapurikortteliin kaupunki rakennuttaa parhaillaan koulutuksen ja vapaa-ajan monitoimikeskusta Karin kampusta.

Kaupungin ostama tontti on vuokrattuna Rauman Grillipalvelut Oy:lle. Vuokrasopimus siirtyy kaupan toteuduttua Rauman kaupungille. Sopimus on toistaiseksi voimassa oleva molemminpuolisella kolmen kuukauden irtisanomisajalla.

Vuokrasopimuksen uusimisesta päätetään erikseen, kun osakekauppa on tehty.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut