Rauman telakkayhtiö RMC ei voi kommentoida Laivue 2020 -kritiikkiä - Satakunta - Satakunnan Kansa

Rauman telakka sai kritiikkiä niskaan sota-alusten suunnittelusta – RMC: ”Meillä ei ole lupaa kommentoida”

Puolustushallinnon julkistaman tiedon mukaan Rauman telakan suunnittelutyö on edennyt kankeasti. RMC ei kommentoida asiaa vedoten salassapitosopimuksiin.

Sotalaivojen rakentamista varten pystytetään kuvassa keskellä sinisenä erottuva halli, jonka rakennustyöt ovat vasta aluillaan.

8.11. 17:52

Rauma

Puolustusministeriön virkamies toi viikko sitten julkisuuteen, että Puolustusvoimien tilaamien Laivue 2020 -monitoimikorvettien suunnittelu on myöhässä arviolta puolesta vuodesta vuoteen.

Puolustusministeriön strategisten hankkeiden ohjelmajohtaja Lauri Purasen kirjoituksen mukaan nimenomaan telakkayhtiö Rauma Marine Constructions (RMC) on antanut aikatauluarvion.

Puolustushallinnon blogitekstin jälkeen Helsingin Sanomat (5.11.) esitti kriittisen analyysin Rauman telakan kyvystä suunnitella sota-aluksia.

Satakunnan Kansa tarjosi RMC:lle mahdollisuutta ottaa osaa keskusteluun, mutta telakkayhtiö ei voi kommentoida asiaa julkisesti.

”Meillä ei ole lupaa kommentoida Laivue 2020 -hankkeen yksityiskohtia salassapitosäännösten vuoksi”, RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa sanoo Satakunnan Kansalle.

Tarkkaan ottaen yhtiö ilmaisee, että ”Puolustusvoimien kanssa solmitut salassapitosopimukset kieltävät telakkayhtiötä antamasta hankkeeseen liittyviä yksityiskohtaisia tietoja julkisuuteen”.

Satakunnan Kansa yritti saada RMC:ltä kommenttia Laivue 2020 -asiassa jo perjantaina, mutta silloin telakan johtoa ei tavoitettu työmatkan vuoksi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut