Tällaisia ehdotuksia Säkylä sai, kun kuntalaisten ideoille varattiin 15 000 euroa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Maauimala, seikkailupuisto, skeittiparkki... – Tällaisia ehdotuksia Säkylä sai, kun kuntalaisten ideoille varattiin 15 000 euroa

Säkylä sai 16 ehdotusta osallistuvan budjetin kokeilussa. Toteutettavat hankkeet on määrä valita asukasäänestyksellä.

Rohkeimmasta päästä olevassa ehdotuksessa toivottiin maauimalan rakentamista Säkylään. Arkistokuva Porin maauimalasta.

7.11. 13:00 | Päivitetty 9.11. 16:51

Säkylä

Osallistuvaa budjetointia kokeileva Säkylä pyysi kuntalaisilta ja sidosryhmiltä ehdotuksia hankkeista, jotka voitaisiin toteuttaa ensi vuonna tarkoitukseen varattavalla 15 000 euron määrärahalla.

Ehdotusten teemana tuli olla nuoriso tai ympäristö, ja niitä sai jättää syys-lokakuussa. Ehdotuksia tuli kaikkiaan 16.

Skeittiparkin rakentaminen nousi esiin kahdessakin ehdotuksessa. Nuoret voisivat harrastaa siinä skeittilautojen lisäksi myös esimerkiksi skuuteilla, BMX-pyörillä tai rullaluistimilla. Toisessa aloitteessa ehdotettiin, että kunta varaisi hankkeeseen 15 000, minkä lisäksi hankkeeseen haettaisiin Leader-rahoitusta ja sponsoritukea yrityksiltä.

Kepolan koulun yhteyteen tai läheisyyteen toivottiin kahdessa ehdotuksessa frisbeegolfin puttauspaikkaa. Toisessa ehdotuksessa tuotiin vaihtoehtona esille myös kokonaisen frisbeegolfradan rakentaminen yhteistyössä alueen yhdistysten ja yritysten kanssa.

Nuorten kokoontumispaikalle vaikuttaa olevan Säkylässä tarvetta. Yhden ehdotuksen mukaan sellaiseksi riittäisi puistoon rakennettava katos penkkeineen, toisessa kokoontumistilaa tai vaikkapa skeittipuistoa ehdotettiin vanhaan S-Marketiin.

Esille nousi myös nuorisopassin käyttöönotto yhteistyössä Euran kanssa. Nuorisopassilla säkyläläiset nuoret saisivat etua käyttäessään esimerkiksi Euran uimahallia, keilahallia tai kulttuuripalveluita, joita ei Säkylästä löydy.

ehdotusten joukosta löytyy myös ulkoliikunta-alueen rakentaminen esimerkiksi Yttilän museokoulun takapihalle tai Lallin koulun nurmikentälle, Huovinrinteen ja Toimintaloman ulkoilureittien yhdistäminen, koirankakkaroskisten asentaminen koiranulkoiluttajien suosimille reiteille, graffitiseinän perustaminen keskustaan, Vimmolantien perhepuiston varustaminen WC-tiloilla, esteettömän puiston rakentaminen terveysaseman parkkipaikan vieressä olevaan koivikkoon ja kotiseutumuseon ja sen ympäristön kehittäminen ”oppimis- ja viihtymiskeskukseksi”, jossa järjestettäisiin erilaista toimintaa ja tapahtumia.

15 000 euron kokonaisbudjettiin suhteutettuna hurjimmat ehdotukset koskivat maauimalan sekä jalkapallokentän, parkourpuiston, nuorisotilan, köysiradan, frisbeegolf-koreja, trampoliineja, skeittausramppeja, keppihevosia, kiipeilypuun ja seikkailuradan sisällään pitävän seikkailupuiston rakentamista.

Kunnanhallitus käsittelee ehdotuksia maanantaina. Esityslistassa muistutetaan, että ehdotuksissa on useita sellaisia hankkeita, joita ei ole mahdollista toteuttaa käytössä olevalla määrärahalla.

Kunnanhallituksen tarkoituksena on valita 3–6 hanketta seuraavaan vaiheeseen, jossa asukkaat äänestävät ehdolle asetettujen joukosta parhaan.

Asukasäänestyksellä valittava tai valittavat hankkeet on määrä toteuttaa 15 000 euron määrärahan rajoissa ensi vuonna.

Korjattu kirjoitusvirheitä 9.11. kello 16.51.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut