Nakkilassa elävöitetään alikulkua – tästä on kyse - Satakunta - Satakunnan Kansa

Nakkilassa elävöitetään alikulkua – tästä on kyse

Mahdollisesti tulevaisuudessa seinämaalauksia nähdään lisää.

"Mietimme alikulkuun yhteistä teemaa. Keväällä maalaamme toiseen seinään perhosia ja toiseen seinään kaloja", kertovat Nakkilan seinämaalauksia tekevät Pipsa Aappola ja Sini Koljander.

4.11. 15:16

Jalankulkijat ja muu kevyt liikenne on saattanut tänä syksynä ihmetellä, mitä Nakkilan Liikuntakeskuksen lähellä olevassa alikulussa tehdään. Alikulkuun on alettu maalata seinämaalausta, muraalia, jonka taustalla ovat Nakkilan kunnan työpajan nuoret Pipsa Aappola ja Sini Koljander.

Seinämaalaus ei kuitenkaan valmistu vielä tänä syksynä, vaan työ on nyt laitettu talviteloille. Pohjat ja tausta ovat jo valmiit, mutta yksityiskohtien osalta työ jatkunee ensi keväänä.

”Valmentautujat voivat myös löytää koulutus- tai työpaikan. Päätuotteemme on kuitenkin valmennustyö ja auttaa nuori elämässä eteenpäin”, muistuttaa työpajaohjaaja Marja Salén.

Erityisen mielissään työpajaohjaaja on siitä, että aloite seinämaalauksen tekemisestä tuli nuorilta itseltään. He halusivat elävöittää alikulkua, joka saatetaan kokea ankeana, pimeänä ja jopa pelottavana.

”Olemme tehneet pidemmän aikaan etävalmennusta. Kehitimme nuorille tekemistä, mitä he voivat tehdä irrallaan. Ideoimme yhdessä paljon.”

Työ Nakkilassa alkoi jo keväällä lupien hakemisella. Käytännön työ puolestaan alkoi elokuussa. Työtä on hidastanut kuitenkin muun muassa nopeasti huonontunut sää. Seinämaalauksesta on tulossa luontoaiheinen – ovathan luontoarvot nousseet korona-aikana vahvasti esille.

Nakkilassa on kaksi kevyen liikenteen alikulkua, mutta työ päätettiin aloittaa Liikuntakeskuksen suunnalta, koska alikulussa on vähemmän liikennettä.

Työtä tullaan jatkamaan seinä kerrallaan. Mahdotonta ei siis ole, että tulevaisuudessa vastaavia seinämaalauksia nähtäisiin myös kunnan toisessa, liikekeskuksen takana olevassa alikulussa.

Työn jatkumista puoltaa ainakin siitä saatu palaute.

”Kun lapset ovat tulleet koulusta, he ovat kummastelleet, mitä alikulussa tehdään. Spontaani palaute on ollut pelkästään positiivista, että vihdoin näille tehdään jotain.”

Hanke on saanut positiivisen vastaanoton ensiaskelista lähtien.

”Kun haimme ely-keskuksesta lupaa, siellä innostuttiin heti, että jos vastaavaa tulee jatkossa, on ely mielellään mukana.”

Kiitosta Salén antaa myös kunnan tekniselle puolelle, joka on tarjonnut työhön apuvälineitä sekä kuljetusapua. Nakkilan Lions Club puolestaan tuki materiaalikustannuksissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut