Poliisi sai valmiiksi tutkinnan porilaislähtöisen juristin katoamisesta - Satakunta - Satakunnan Kansa

Poliisi sai valmiiksi tutkinnan porilaislähtöisen juristin katoamisesta, joka tapahtui Turussa lähes 30 vuotta sitten – elokuussa vangittua miestä epäillään edelleen murhasta

Elokuussa vangittua, vuonna 1953 syntynyttä miestä epäillään edelleen murhasta. Asia on siirtynyt syyteharkintaan.

Porilaislähtöinen juristi Ilpo Härmäläinen katosi elokuussa 1994. Hänet nähtiin viimeksi kotinsa edustalla Turun Eerikinkadulla.

3.11. 12:53

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan lähes kolme vuosikymmentä sitten Turussa kadonneesta porilaislähtöisestä juristista. Poliisi epäilee vuonna 1953 syntynyttä miestä murhasta.

33-vuotias Ilpo Härmäläinen katosi keskiviikkona 3. elokuuta 1994. Hänestä ei ole kuultu mitään sen jälkeen, kun hän poistui puolilta päivin kotoaan Turun Eerikinkadulta. Sieltä hänestä on myös viimeinen varma havainto.

Katoamisen syy jäi hämäräksi.

Keskusrikospoliisi (krp) avasi muutama kuukausi sitten jutun tutkinnan uudelleen. Elokuussa Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi vuonna 1953 syntyneen miehen todennäköisin syin epäiltynä murhasta.

Kadonnutta juristia ei ole vielä löydetty.

”Poliisi jatkaa kadonneen miehen etsintöjä Turun Airiston alueella”, kertoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Aki Lahtinen krp:n tiedotteessa.

Lahtinen ei halua kertoa, miksi poliisi etsii uhria juuri Airistolta. Hän ei myöskään kerro, onko epäilty kiistänyt vai myöntänyt sekaantuneensa juristin katoamiseen.

Asia siirtyy nyt syyteharkintaan. Syyte on nostettava 23. marraskuuta mennessä.

Epäillyn aiemmasta tuomiohistoriasta selviää, että häneltä ja Härmäläiseltä löytyy kytkös samaan törkeään petosjuttuun.

Asiassa oli kyse useiden satojen tuhansien markkojen tekaistuista laskuista. Niillä epäilty ja toinen mies huijasivat rahoitusyhtiötä ennen Härmäläisen katoamista.

Asiakkaiksi tekaistuihin laskuihin oli laitettu Ilpo Härmäläisen ja erään toisen miehen yhtiöt. Silloinen Turun käräjäoikeus katsoi vuonna 1996, että nyt murhasta epäilty mies syyllistyi rikoskumppaninsa kanssa veivauksessa törkeään petokseen.

Miehellä on muutakin rikoshistoriaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut