Porin seurakuntayhtymä aikoo kunnostaa Pomarkun ja Länsi-Porin kirkkoja - Satakunta - Satakunnan Kansa

Porin seurakuntayhtymä aikoo kunnostaa Pomarkun ja Länsi-Porin kirkkoja

Ensi vuoden investointitasoa suunnitellaan pudotettavaksi rajusti, vaikka kuluva vuosi näyttää taloudellisesti hyvältä.

Satavuotias. Pomarkun harmaagraniittisen kirkon rakentaminen aloitettiin 1914 ja kirkko vihittiin käyttöön marianpäivänä 1921.

1.11. 13:21

Pori, Pomarkku

Porin seurakuntayhtymässä suunnitellaan aiotun investointitason pienentämistä. Kirkkoneuvoston huhtikuussa hyväksytyissä talousarvion laadintaperusteissa investointisuunnitelma oli 2,3 miljoonaa euroa. Nyt keskiviikkona kokoontuvalle kirkkoneuvostolle esitetään investointitasoa madallettavaksi 1,5 miljoonaan euroon. Investointien vähentämisen syitä ovat epidemiakriisi ja kolmivuotiskauden investointitason madaltaminen.

Suurimmat investoinnit olisivat uuden krematorion määrärahaosuus, Käppärän hautausmaan monitoimikone, Keski-Porin kirkon äänentoiston uusinta, Silokallion toimintakeskuksen keittiön ja lvi-tekniikan kunnostus, Länsi-Porin kirkon monitoimitilojen parannus sekä Pomarkun kirkon korjaus- ja muutostyöt.

Vuoden 2022 talousarvioehdotuksen tulos olisi nolla. Tuloveroprosentiksi kirkkovaltuuston jo aiemmin päättänyt 1,5 prosenttia.

Kirkkoneuvoston käsittelystä talousarvio etenee kirkkovaltuustolle.

Kuluvan vuoden tilinpäätösennuste näyttää seurakuntayhtymässä hyvältä. Tilikauden tulos on yhdeksän kuukauden jälkeen 1,2 miljoonaa euroa positiivinen ja tulos on talousarvion negatiiviseen tulokseen verrattuna lähes 1,5 miljoonaa parempi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut