Prometheus-leireille ilmoittautuminen alkaa maanantaina – Porissa järjestetään neljä leiriä - Satakunta - Satakunnan Kansa

Prometheus-leireille ilmoittautuminen alkaa maanantaina – Porissa järjestetään neljä leiriä

Leirien tavoitteena on haastaa ajattelemaan ja ymmärtämään

Protuleireillä puuhastellaan yhdessä ja pohdiskellaan elämää ja sen valintoja.

30.10. 14:00

Ilmoittautuminen kesän 2022 Prometheus-leireille eli protuleireille avautuu maanantaina 1.11. kello 7. Kesä–elokuun aikana järjestetään 56 protuleiriä 16 paikkakunnalla ympäri Suomen.

Suomenkielisten nuorten leirien ohella kesällä 2022 järjestetään ruotsinkielisiä ja kansainvälisiä englanninkielisiä leirejä. Lisäksi kesällä järjestetään muun muassa kuvataiteeseen ja liikuntaan painottuvia teemaleirejä.

Leireistä neljä järjestetään Porin Koivuniemen leirikeskuksessa Anttoorassa. Porin leireistä kaksi on perinteisiä protuleirejä, yksi musiikkipainotteinen ja yksi teatteriaiheinen leiri.

Protuleireillä 8. ja 9. luokan käyneet käsittelevät yhteiskunnallisia, filosofisia ja omaan elämään liittyviä kysymyksiä keskustelujen ja leikkien avulla. Leireillä pyritään kannustavaan ja osallistujia kunnioittavaan ilmapiiriin, jossa nuoret voivat pohtia omaa elämää ja maailmaa.

”Leirin tavoitteena on haastaa osallistujia ajattelemaan ja ymmärtämään. Tärkeintä leireillä onkin nuorten keskinäinen keskustelu ja erilaisiin mielipiteisiin tutustuminen”, Prometheus-leirin tuki ry:n puheenjohtaja Alma Koivisto sanoo tiedotteessa.

Vuonna 2019 julkaistun tieteellisen tutkimuksen mukaan protuleirit vahvistavat nuorten itsetuntoa, sosiaalisia taitoja ja suvaitsevaisuutta sekä vaikuttavat leiriläisten ajatteluun pidemmällä aikavälillä.

Protuleirien suosio on ollut viime aikoina kasvussa leirit on ilmoittauduttu täyteen vuosi vuodelta yhä lyhyemmässä ajassa.

Prometheus-leirit eli protuleirit ovat aikuistumisleirejä, joille kaikki ovat tervetulleita hankkimaan valmiuksia elämään, kehittämään maailmankatsomustaan ja ajattelemaan itsenäisesti. Protuleirin idea perustuu ihmisten kykyyn päättää omasta elämästään ja kantaa vastuuta maailmasta: nuorille ei tarjota valmiita vastauksia, vaan asioita pohditaan yhdessä.

Leiriläiset ovat useimmiten 8.–9.-luokkalaisia, mutta leirejä on myös 17–20-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Kaikki Protun toiminta on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta. Leireille voivat osallistua myös rippikoulun käyneet tai sellaiselle aikovat.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut