Diakin toiminta varmistui Porissa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Diakonia-ammattikorkeakoulu jatkaa toimintaansa Porissa

Sote-alan työntekijöiden koulutukseen Porissa oli painavat syyt.

Diakonia-ammattikorkeakoulun kampuksen säilyminen Porissa oli odotettua.

27.10. 13:14

Pori

Diakonia-ammattikorkeakoulun hallitus on yksimielisesti päättänyt järjestetyssä kokouksessaan uudistaa Diakin kampusrakennetta toimitusjohtaja, rehtori Elina Juntusen esityksen mukaisesti. Uudistuksessa Diakin Porin-kampuksen toiminta jatkuu.

Diakilla on nykyisellään kampukset viidessä kaupungissa: Helsingissä, Oulussa, Pieksämäellä, Porissa ja Turussa.

Jatkossa Diakilla on kampukset vain Helsingissä, Oulussa ja Porissa. Pieksämäellä säilyy Diakin tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaan (TKI) keskittynyt DiakHub-yksikkö, jonka kautta toteutetaan koulutustoimintaa Itä-Suomen alueella.

”Diakin Porin-kampuksen toiminta jatkuu ja uusia toimintamalleja kehitetään yhdessä alueellisten toimijoiden kanssa. Diak vastaa noin 20 prosentista Satakunnan alueen sote-alan työntekijöiden koulutuksesta, minkä vuoksi meillä on painavat syyt kouluttaa osaajia alueella jatkossakin”, sanoo Elina Juntunen.

Diakin Turun-kampuksen toiminta siirtyy Helsinkiin syyslukukauden 2023 alussa. Diakin Turun-kampuksella koulutetaan viittomakielen ja puhevammaisten tulkkeja sekä jonkin verran asioimistulkkeja.

Muutostarpeen perusteena on muun muassa varautuminen kiristyvään taloustilanteeseen. Diak pyrkii ennakoimaan rahoituksen kiristymistä ja turvaamaan toimintaedellytyksensä pitkällä aikavälillä.

Porin-kampuksella työskentelee 17 henkilöä ja opiskelee 382 opiskelijaa. Koko Diakissa on valtakunnallisesti 3 098 läsnä olevaa opiskelijaa. Henkilökuntaa on 261.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut