Porin perusturva päivitti sairaaloiden vierailu- ja maskikäytäntöä - Satakunta - Satakunnan Kansa

Porin perusturva päivitti sairaaloiden vierailu- ja maskikäytäntöä

Satakunnassa suositellaan edelleen laajaa maskinkäyttöä.

Porin Maantiekadulla vierailuaika sairaalapalvelujen osastoilla on jatkossa viikonloppuisin kello 12–16 ja arkisin kello 12–19.

27.10. 9:42

Pori

Viikonlopun vierailuaika sairaalapalvelujen osastoilla Porin Maantiekadulla, Ulvilassa ja Noormarkussa on jatkossa kello 12–16, arkisin vierailuaika on kello 12–19, kertoo Porin perusturva tiedotteessa.

Oireettomat läheiset voivat vierailla rajoitetusti tapaamassa sairaalahoidossa olevia potilaita. Potilaan luona voi olla korkeintaan kaksi vierailijaa kerrallaan.

Vierailijan pitää noudattaa hänelle annettuja ohjeita ja käyttää maskia. Vierailijan nimi ja asuinpaikkakunta kirjataan ylös.

THL julkaisi uuden maskisuosituksen 30. syyskuuta. Satakunnassa alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä suosittelee kuitenkin edelleen laajaa maskinkäyttöä epidemiologiseen tilanteeseen perustuen.

THL suosittelee, että maskia käytetään edelleen etenkin julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan. THL suosittelee, että erityisesti ne, jotka eivät ole saaneet täyttä rokotussarjaa, huomioivat maskisuosituksen. Suositus on suunnattu 12 vuotta täyttäneille.

Suositus ei koske terveyden- ja sosiaalihuollon, opetuksen tai varhaiskasvatuksen toimialoja eikä työyhteisöjä, joita varten on erilliset suositukset. Näin ollen sairaalassa, terveyskeskuksessa tai ympärivuorokautisen hoivan laitoksissa vierailtaessa tai työskenneltäessä on edelleen voimassa vahva maskisuositus kaikkien turvaksi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut