Uppoamassa olleet ja laiturista irtoamassa olleet veneet työllistivät palomiehiä Raumalla – Palomestari kehottaa käymään tarkastamassa veneiden tilanteen - Satakunta - Satakunnan Kansa

Uppoamassa olleet ja laiturista irtoamassa olleet veneet työllistivät palomiehiä Raumalla – Palomestari kehottaa käymään tarkastamassa veneiden tilanteen

Arkistokuva Syvärauman pienvenesatamasta.

22.10. 13:29

Rauma

Uppoamassa tai laiturista irtoamassa olleet veneet ovat työllistäneet pelastuslaitosta Raumalla perjantaina.

Päivystävä palomestari Sauli Virtanen kertoi kello 13 jälkeen, että pelastuslaitos oli saanut päivän mittaan kolme hälytystä veneisiin liittyvistä vahingontorjuntatehtävistä.

Palomiehet kävivät hinaamassa runsaiden sateiden seurauksena uponneen perämoottoriveneen rantaan ja kiinnittämässä purjeveneen, jonka etuköydet olivat katkenneet navakassa tuulessa. Takapäästään purjevene oli edelleen kiinni poijussa.

”Sitten oli yksi kuuden tai seitsemän metrin mittainen avovene, mikä oli uppoamassa. Palomiehet kävivät sitä nostamassa ja pumppaamassa tyhjäksi”, Virtanen.

Hän muistuttaa veneilijöitä, että varsinkin avoveneet tulisi käydä tarkastamassa voimakkaiden sateiden vuoksi, ainakin, jos niissä ei ole mitään automaattista tyhjennysjärjestelmää.

”Myös kiinnitykset kannattaa tarkastaa, koska tuuli on aika kova.”

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut