Sijoitusguru Vesa Puttonen varoittaa vastuullisen sijoittamisen viherpesusta: ”Tuotteet eivät vastaa sijoittajien odotuksia, miten sijoittamisella voidaan muuttaa maailmaa” - Satakunta - Satakunnan Kansa

Sijoitusguru Vesa Puttonen varoittaa vastuullisen sijoittamisen viherpesusta: ”Tuotteet eivät vastaa sijoittajien odotuksia, miten sijoittamisella voidaan muuttaa maailmaa”

Luvialta kotoisin oleva Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun rahoituksen professori Vesa Puttonen paljastaa olevansa osakeuskossa ja karttavansa obligaatioihin sijoittamista. Puttoselta ilmestyi juuri uunituore kirja vastuullisesta sijoittamisesta, jonka hän on kirjoittanut yhdessä poikansa Tatu Puttosen kanssa.

Luvialaiset juuret omaavalla Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun rahoituksen professorilla Vesa Puttosella on muutaman miljoonan euron sijoitussalkku itsellään. ”Obligaatioihin en voisi kuvitella sijoittavani. Ei tuottoa, mutta niissä on suuri riski”, Puttonen linjaa.

11.11. 10:00

Sijoittaminen on nyt suositumpaa kuin koskaan aiemmin. Mistä se johtuu?

”Taustalla on monia asioita. Halu ottaa vastuuta omasta taloudellisesta tulevaisuudesta on kasvanut. Kysymys on oppimisesta. Sijoittaminen on myös tullut aikaisempaa helpommaksi tuotekehityksen ja teknologian ansiosta. Alhaisen kustannuksen ETF-rahastoihin sijoittaminen on tullut kaikille mahdolliseksi ja enemmän asiaa harrastavat pystyvät ostamaan vaikka amerikkalaisia osakkeita kännykän avulla.”

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut