Tulo- ja verotietojensa luovuttamista vastustaneita yli 2 000 – Satakunnasta kieltoa haki 48 - Satakunta - Satakunnan Kansa

Tulo- ja verotietojensa luovuttamista vastustaneita yli 2 000 – Satakunnasta kieltoa haki 48

Tulo- ja verotietojen luovuttamisen kieltoa voi hakea henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseen liittyvällä perusteella. Ilman tällaista perustetta verottaja ei voi hyväksyä vastustamispyyntöä.

Kuvituskuva.

19.10. 18:15

Satakunta

Vuoden 2020 tulo- ja verotietojensa luovutusta tiedotusvälineiden käyttöön on vastustanut kaikkiaan yli 2 000 verovelvollista kansalaista. Satakunnan maakunnasta tietojen luovutuskieltoa on hakenut 48 henkilöä.

Verohallinnon Satakunnan Kansalle toimittamien tietolistausten mukaan 11. lokakuuta mennessä luovutuskieltoa on koko maassa hakenut määräaikana kaikkiaan 2 246 verovelvollista. Luovutuskielto on myönnetty 2 175 hakijalle.

Lista ei ole lopullinen verohallinnon käsittelyssä on toistaiseksi 71 hakemusta.

Tietosuojalainsäädäntö estää tiedon luovuttamisen hakijoiden kotipaikkakunnasta ja -maakunnasta, mutta hakijalista nimineen on julkinen. Myös tieto maakunnittaisista hakijamääristä on julkinen.

Satakunnasta tulo- ja verotietojensa luovutusta tiedotusvälineiden journalistiseen käyttöön vastusti siis 48 hakijaa.

Verohallinnon ohjeistuksen mukaan tulo- ja verotietojen luovuttamisen kieltoa voi hakea henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseen liittyvällä perusteella. Ilman tällaista perustetta verottaja ei voi hyväksyä vastustamispyyntöä.

Peruste voi liittyä esimerkiksi terveyteen, omaan tai läheisten turvallisuuteen tai omassa ammatissa tai työtehtävässäsi toimimiseen. Verohallinto arvioi perusteet aina tapauskohtaisesti.

Ohjeiden mukaan perusteeksi ei riitä se, että kielteinen suhtautuminen tietojen luovuttamiseen tiedotusvälineille tai niiden julkaisemiseen yleensä. Myöskään pelkkä viittaus lainsäädäntöön ei ole riittävä peruste.

Kielto koskee tietojen sähköistä luovuttamista tiedotusvälineille. Hyväksytyn vastustamispyynnön tehneiden asiakkaiden julkiset tuloverotustiedot ovat kuitenkin  julkisia ja saatavissa verotoimistojen asiakaspäätteiltä ja puhelimitse.

Verohallinnon mukaan lopullinen lista valmistuu mahdollisesti 3. marraskuuta mennessä. Vuoden 2020 tulo- ja verotiedot tulevat julkisiksi 10. marraskuuta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut