Rauma kysyi asukkailtaan, mitä he tahtoisivat saaristoon – Näin he vastasivat - Satakunta - Satakunnan Kansa

Rauma kysyi asukkailtaan, mitä he tahtoisivat saaristoon – Näin he vastasivat

Yhtenä Rauman saariston nykyisenä epäkohtana vastauksissa mainittiin heikko saavutettavuus ja yhteydet erityisesti pohjoispuolella oleviin saariin.

Arkistokuva Rauman saaristosta, Valkeakarin eteläpuolelta. Kuvan taustalla näkyy Kuuskajaskari.

14.10. 10:30

Rauma

Raumalaiset haluavat saaristolta monipuolisia virkistyskäyttömahdollisuuksia, helpompaa saavutettavuutta ja parempia palveluita. Asia selviää Rauman kaupungin syyskuussa teettämästä kyselystä, jossa kaupunkilaisilta kysyttiin heidän mielipidettään Rauman saaristosta ja sen kehittämisestä.

Kyselyyn osallistui 200 raumalaista, joista suurin osa oli 20–50-vuotiaita. Vastaajat jakaantuivat tasaisesti sekä naisiin että miehiin.

Eniten raumalaiset haluavat viettää aikaa saaristossa retkeillen perheen ja ystävien kanssa sekä hyödyntää nuotio- ja eväspaikkoja. Veneily sekä hiljentyminen ja rauhoittuminen luonnon keskellä koetaan myös tärkeiksi asioiksi.

”Saaristolla on paikkansa raumalaisten sydämissä, ja se näkyy vastausten korkeassa määrässä. Vastauksissa ykkösaiheena oli virkistyskäytön monipuolistaminen ja parempi laatu, kuten myös saavutettavuuden parantaminen”, sanoo Rauman matkailupäällikkö Irene Villanen tiedotteessa.

Kaupunkilaiset ovat vastausten mukaan valmiita maksamaan saariston palveluista, kuten hyvästä ruuasta, majoituksesta ja kuljetuksista.

”Tämä antaa saariston toimijoille ja yrityksille hyvät mahdollisuudet kehittyä”

Rauman saariston nykyisinä epäkohtina mainittiin muun muassa heikko saavutettavuus ja yhteydet erityisesti pohjoispuolella oleviin saariin. Puutteita nähtiin myös retkeilyreittien opasteissa ja palveluihin liittyvän kootun ja ajantasaisen tiedon saamisessa.

Vastaajat kaipasivat myös tietoa saariston luonnosta ja historiasta esimerkiksi sosiaaliseen mediaan. Palveluista eniten kaivattiin lisää saunomismahdollisuuksia, ylläpidettyjä uimapaikkoja, nykyaikaisempia laituripalveluita sekä parempia kahvila- ja ravintolapalveluita.

Kysely on osa laajempaa saariston kehittämissuunnitelmaa, jota Rauman kaupunki laatii parhaillaan. Tavoitteena on tehdä suunnitelma, jossa määritellään Rauman saariston kehittämisen suuntaviivat vuoteen 2030 asti.

Suunnitelman avulla on määrä ohjata investointeja ja kehittämistä. Sen toteuttamiseksi haetaan eri rahoitusvaihtoehtoja tulevina vuosina.

Rauman saariston kehittämissuunnitelman laatimista rahoittaa Leader Ravakka. Noin 32 000 euron hanke päättyy kuluvan vuoden lopussa, ja siinä kootaan tietoa saariston matkailun kehittämisestä päätöksenteon, saariston matkailun liiketoimintasuunnittelun ja markkinointia sekä kaupungin maankäytön tueksi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos