RMC:n Rauman telakalle 26 miljoonan euron halli-investointi - Satakunta - Satakunnan Kansa

Rauman telakalle 26 miljoonan euron halli korvettien tekoon

Merivoimien monitoimikorvettien rakentaminen turvallisuussyistä suljetuissa tiloissa.

Telakan uusi monitoimihalli havainnekuvan keskivaiheilla. Halli erottuu sinisellä julkisivullaan muista meriteollisuuspuiston rakennuksista.

13.10. 16:26

Rauma

Rauma Marine Constructions Oy:n (RMC) ja Rauman kaupungin yhteishankkeena käynnistyy marraskuussa telakan uuden monitoimihallin rakentaminen. Uuden tuotantotilan rakentaminen on noin 26 miljoonan euron investointi.

RMC on allekirjoitti monitoimihallin rakentamisen sopimuksen projektinjohtourakoitsija SRV:n kanssa.

Sopimusosapuolina ovat SRV-yhtymä ja perustettava kiinteistöyhtiö, jonka osakkaina ovat RMC ja Rauman kaupunki. Telakkayhtiö vuokraa hallin käyttöönsä.

Monitoimihalli rakennetaan ensisijassa merivoimien tilaaman Laivue 2020 -monitoimikorvettien rakentamiseen ja varusteluun. Neljän aluksen laivue rakennetaan turvallisuussyistä sisätiloissa.

Monitoimihallihanke toteutetaan yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana, jonka kokonaiskustannusarvio on noin 26 miljoonaa euroa. SRV:n osuus urakasta on noin 19 miljoonaa euroa.

RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaan mukaan monitoimihallin rakentaminen on merkittävä konkreettinen askel telakkayhtiön ja puolustusvoimien yhteisessä hankkeessa.

””Korvettien terästöiden vaatiman mittatarkkuuden saavuttamiseksi olemme jo aiemmin tehneet investointeja hitsausteknologiaan. Monitoimihalli on meille investointina erityisen tärkeä, sillä sen valmistumisen myötä pääsemme etenemään myös itse alusten rakennusvaiheeseen.”

”Uusi halli on optimoitu viranomaisaluksien rakentamista varten, mikä on osoitus sitoutumisestamme Suomen meripuolustukselle ja huoltovarmuudelle tärkeään Laivue 2020 -hankkeeseen”, Jyrki Heinimaa kommentoi yhtiön tiedotteessa.

Monitoimihallin rakennustyöt alkavat jo ensi kuussa, ja uusi halli on valmis vuoden 2022 lopussa.

Laivue 2020 -hankkeen terästuotanto alkaa vuonna 2022, ja rakennustyöt siirtyvät uuteen monitoimihalliin vuoden 2023 aikana.

Rakennussuunnitelmien mukaan halli tulee valmistuessaan olemaan runsaat 180 metriä pitkä, 40 metriä leveä ja 30 metriä korkea.

Mahdollisuuksien mukaan monitoimihallia voidaan hyödyntää myös matkustaja-autolauttojen lohkojen rakentamiseen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos