KHO: Haukisuon ympäristölupa jää voimaan - Satakunta - Satakunnan Kansa

KHO: Haukisuon kiistelty ympäristölupa jää voimaan

A. Ahlström Kiinteistöt Oy:n turvetuotantolupa Ulvilassa jää voimaan.

Arkistokuvassa A. Ahlström Kiinteistöt Oy:n metsänhoitoesimies Kaarlo Peltomaa ja metsäjohtaja Timo Viinamäki esittelevät kasvuturpeen nostoon suunniteltua Haukisuon aluetta.

12.10. 13:09

Ulvila

Kaikkiaan 53,3 hehtaarin alueen turvetuotantoalue Ulvilan Haukisuolla on ollut kiistelyn kohteena.

A. Ahlström Kiinteistöt Oy:lle myönnettiin lupa kasvuturpeen nostamiseen 29.9.2017. Luvasta tehtiin kaikkiaan yhdeksän valitusta, jotka Vaasan hallinto-oikeus kumosi 3.3.2020. Etelä-Suomen aluehallintoviraston ympäristöluvan katsottiin täyttävän kaikki edellytykset.

Neljä valittajaa haki valituslupaa Korkeimmasta hallinto-oikeudesta. KHO antoi asiassa kieltävän päätöksensä perjantaina 8. lokakuuta.

Päätöksessä todettiin, että sen perusteella, mitä muutoksenhakijat ovat esittäneet ja mitä asiakirjoista muutoin ilmenee, asian saattamiseen korkeimman hallinto-oikeuden ratkaistavaksi ei ole valitusluvan myöntämisen perustetta.

Näin ollen lupa kasvuturpeen nostamiseen jää voimaan.

”Alueella ei ole vielä tehty mitään. Tutustumme tilanteeseen ja harkitsemme, mitä teemme. Prosessit ovat pitkiä ja välillä niissä tulee yllätyksiäkin. Tämä päätös oli aika odotettu”, A. Ahlström Oy:n metsäjohtaja Timo Viinamäki kommentoi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: