Rauman satamassa 3 000 päivää ilman työtapaturmia - Satakunta - Satakunnan Kansa

Rauman satamassa 3 000 päivää ilman työtapaturmia

Kunnossapidon työnjohtaja Esa Oksanen (vas.) ja satamavalvonnan työnjohtaja Lauri Isberg arkityössään laivan kiinnityksessä. Laiturityöskentely on yksi riskikohteista.

11.10. 18:18

Rauma

Kaupungin omistaman Rauman Satama Oy:n henkilöstö on saavuttanut työturvallisuudessa varsin harvinaisen rajapaalun. Yhtiön henkilöstö on työskennellyt yli kahdeksan vuoden ajan ilman työtapaturmia ja niistä seuranneita poissaoloja.

Satamahenkilöstön 3 000 tapaturmattoman päivän rajapyykki saavutettiin menneenä viikonvaihteena. Viimeisin poissaolo oli kesällä 2013.

”3000 tapaturmatonta päivää kertoo monen osa-alueen onnistumisesta. Kyseinen luku on merkittävän suuri suomalaisessa satamatoiminnassa ja yleensäkin teollisuudessa. Täytyy kuitenkin muistaa, että luvut ovat lukuja, kaikkein tärkeintähän on, ettei mitään ole sattunut ja kaikki ovat päässeet työpäivän päätteeksi terveinä kotiin”, toimitusjohtaja Janne Virta sanoo yhtiön tiedotteessa.

Rauman Satama Oy työllistää yhteensä 26 henkilöä, joista satamavalvonnan ja laivojen kiinnityksen parissa työskentelee yhdeksän ja kunnossapidossa neljä henkilöä. Muu henkilöstö toimii hallinnollisissa tehtävissä. Satamatoiminta on ympärivuotista työskentelyä ääriolosuhteissa.

”Kentällä työskennellään 24 tuntia seitsemänä vuorokautena viikossa ääriolosuhteissa, ja kun mietitään minkälaisia tilanteita voi tulla vastaan, saa 3 000 tapaturmattoman päivän saavuttaminen entistä suuremman arvon. Porukkamme on joustavaa ja sitoutunutta”, tekninen johtaja Timo Metsäkallas kiittelee.

Lue lisää: Rauman satamalle uudelta sahalta iso liikennelisäys – Metsä Fibre ja Euroports Finland sopimukseen

Lue lisää: Potkurilaitevalmistaja Steerprop Oy investoimassa Raumalle – kaupunki tasaa kalliotontin meriteollisuuspuistoon

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos