Satasairaalan jätti-investointi, S-rakennus kokoaa mielenterveyspalvelut yhteen - Satakunta - Satakunnan Kansa

Liki 60 miljoonaa euroa maksavan Satasairaalan uudisrakennuksen peruskivi muurattiin – Vuonna 2023 valmistuva S-rakennus kokoaa mielenterveyspalveluita saman katon alle

Sairaalaosastoon tulee myös R-kioski

Sairaalamäen kiivas rakentaminen jatkuu, kun Satasairaalaan rakennetaan parhaillaan uutta S-osastoa.

11.10. 15:46

Pori

Satasairaalan liki 60 miljoonaa euroa maksava S-rakennus kokoaa suurimman osan erikoissairaanhoidon mielenterveyspalveluista saman katon alle.

S-rakennus valmistuu vuonna 2023 osaksi Porin Tiilimäen kampusta, jolloin suurin osa erikoissairaanhoidon mielenterveyspalveluista muuttaa saman katon alle.

S-rakennuksen valmistuminen tarkoittaa mielenterveyspotilaiden hoidon paranemista koko maakunnassa.

”Erityisen tärkeää on, että mielenterveyspotilaiden tutkimukset ja hoito voidaan jatkossa toteuttaa somaattisen erikoissairaanhoidon yhteydessä saman katon alla”, Satasairaalan hankejohtaja Anssi Luoma kertoo Satasairaalan tiedotteessa.

”S-rakennuksen valmistumisen myötä mielenterveyspotilaat ovat yhdenvertaisessa asemassa muiden erikoissairaanhoidon potilaiden kanssa”, psykiatrian ylihoitaja Jussi Hänti lisää.

Hänti kertoo, että yhteistyöllä on kehitetty mielenterveys- ja päihdepotilaiden hoitoa ja matalan kynnyksen toimintamalleja Satakunnassa.

”Suunnittelun lähtökohtana on asiakkaan etu, jolloin hän jatkossa saa nykyisin hajallaan olevat erikoissairaanhoidon palvelut yhdestä osoitteesta.”

Pääurakoitsijana toimii MVR-Yhtymä Oy. Suurin osa urakoitsijoista ja työntekijöistä on satakuntalaisia. Yhtymähallituksen hyväksymät hankkeen kokonaiskustannukset ovat 56,7 miljoonaa euroa.

- Rakennuksen suunnittelussa on huomioitu ympäristönäkökohdat ottamalla käyttöön muun muassa aurinkoenergia ja lämpöpumput. Materiaalivalinnoissa on kiinnitetty huomiota käyttökustannuksiin ja materiaalien kestävyyteen ja pitkäikäisyyteen, Syystö kertoo.

Asiakkaiden ja henkilöstön iloksi S-rakennukseen tulee lisäpalveluna R-kioski.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: