Noormarkun yhtenäiskoulussa toivottiin etäopetuspäätöstä - Satakunta - Satakunnan Kansa

Noormarkun yhtenäiskoulu jatkaa lähiopetuksessa – koulun sulkeminen vasta viimesijaisin keino

Korona on levinnyt koulussa rajusti. Altistumisia on jo luokka-asteilla 2, 6, 7, 8 ja 9.

Noormarkun yhtenäiskoulussa toivottiin etäopetukseen siirtymistä.

30.9. 11:36

Pori

Noormarkun yhtenäiskoulun johto sekä sivistystoimen ja perusturvan edustajat kokoontuivat torstaina etäpalaveriin, jossa otettiin esille koko koulun siirtyminen etäopetukseen.

Torstai-iltapäivällä kaupunki tiedotti, että oppilaitoksen sulkemiseen tartuntatautilain nojalla ei ole riittäviä perusteita, ja koko koulun sulkemista harkitaan vasta viimesijaisena keinona.

”Perusturvan hygieniahoitaja ja tartuntatautiterveydenhoitaja jalkautuvat kouluun ensi viikon alussa opastamaan miten haastavassa tilanteessa toimitaan. Koulu jatkaa jo muutenkin hyvin käytössä ollutta maskin käyttö toimintatapaa. Hyvästä käsihygieniasta huolehtimista tulee painottaa kaikissa tilanteissa. Lisäksi selvitetään, onko mahdollista porrastaa koulun toimintoja entisestään”, tiedotteessa kerrotaan.

Aiemmin päivällä koulu toivoi vs. rehtorin Katja Palorannan mukaan etäopetusjaksoa turvallisuuden vuoksi. Koulu otti kannassaan esille myös oppilaiden huoltajien huolen.

”Meillä on altistumisia useilla luokka-asteilla ja oppilaita on siirtynyt paljon karanteeniin. Opetus on nyt hyvin pirstaloitunutta”, Paloranta sanoi.

Altistumisia on ollut luokka-asteilla 2, 6, 7, 8 ja 9.

Noormarkun yhtenäiskoulun tilannetta seurataan tiedotteen mukaan tiiviisti ja edellä mainitut toimintatavat on sovittu yhtenäiskoulun, Porin perusturvan ja sivistystoimen torstaisessa kokouksessa.

Yhtenäiskoulun oppilaiden huoltajia pidetään ajan tasalla Wilma-viestien välityksellä.

”THL ohjeistaa, että altistumistilanteessa vain tosiasialliset kontaktit asetetaan karanteeniin. Näiden selvittäminen koulumaailmassa on kuitenkin hankalaa. Karanteeniin asetetun oppilaan tulee hakeutua koronatestiin herkästi pienienkin oireiden ilmaannuttua. Samaa käytäntöä tulee noudattaa koko koulun oppilaiden osalta tässä tilanteessa”, tiedotteessa kerrotaan.

Yli 12-vuotiaiden oppilaiden tehosterokotteet annetaan 13.–14.10.2021, joka kaupungin tiedotteen mukaan osaltaan auttaa taistelussa kohti normaalimpaa arkea. Myös oppilaiden huoltajia suositellaan ottamaan koronarokote, mikäli rokotesuoja on puutteellinen.

Noormarkussa oli pop up –koronarokotustilaisuus 28.9, jossa rokotettiin 144 ihmistä. Seuraavaksi koronarokotuksia annetaan pop up -tilaisuudessa 12.10. klo 16–19.30 Noormarkun urheilutalon Palloilusalissa.

Juttua päivitetty 30.9. kello 15.55. Juttua päivitetty kauttaaltaan ja lisätty kaupungin tiedotteen tiedot.

Juttua korjattu 30.9. kello 16.10. Kaupungin tiedotteessa kerrottiin virheellisesti, että Noormarkussa oli pop up -rokotustilaisuus 29.9, jossa kävi noin 200 henkilöä. 29.9. rokotettiin Puuvillan kauppakeskuksessa ja siellä rokotettiin noin 200 ihmistä. Noormarkun pop up -tilaisuus oli 28.9. ja siellä rokotettiin 144 ihmistä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut